- Spilte pill råtten fotball

Kjetil Rekdal var så sikker på at Tromsø skulle score og sende Vålerenga ned på kvalikplass, at han gikk i garderoben for å unngå å vise skuffelsen for 16000 jublende bergensere.

BERGEN (Dagbladet): Brann vant fullt fortjent 3-1, og takknemlige Brann-supportere takket Geirmund Brendesæter for 13 år i klubben. Men det var det nesten ingen som snakket om på stadion etter kampen i går. Fokus var rettet mot taperklubben - på mer enn én måte - Vålerenga. Kaptein og trener Kjetil Rekdal var kommet seg i garderoben da sjokkbeskjeden kom fra speakeren:

Rosenborg null, Tromsø én. Fire minutter på overtid. Varen kan være levert og heter Mandalskameratene, Stray Spetalen.

- Pill råtten

- Jeg hadde en sterk følelse av at Tromsø kom til å score. Det er rart det der med intuisjon, sier Rekdal.

I Vålerenga-garderoben så det ut som spillerne nettopp hadde fått overlevert beskjeden om at hjemmene deres var brent ned. Skuffelsen satt så dypt i at flere av dem ikke klarte å snakke med pressen. Rekdal mannet seg opp og fortalte om opplevelsen.

- Jeg sa det til flere her inne at Tromsø kommer til å score. Tre sekunder etter fikk vi beskjeden. Det var derfor jeg gikk rett i garderoben også. Jeg skjønte det kom til å skje, og det ville jeg ikke dele med 16000 bergensere.

- Men det er mer skuffende at vi tapte selv enn at Tromsø vant sin kamp. Vi spilte en pill råtten førsteomgang. Forsvarsspillet vårt liknet et 3.-divisjonsnivå. Det var klønete og sleivete - i tillegg til at vi brenner mange sjanser.

Nordlies vendetta

Rekdal har respekt for kvalifiseringsmotstander Sandefjord. Selv om Vålerenga slo dem 2- 1 i tredje runde i cupen i år.

- Det blir en tøff motstander, og mye følelser involvert.

- Og en fin sjanse for Tom Nordli å spille ut sitt personlige oppgjør mot gamleklubben?

- Det er godt mulig. Men jeg har ikke noe imot Tom Nordlie nå, jeg.

Flere av spillerne syntes å være bekymret over at det blir nettopp Sandefjord i kvaliken.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det ennå. Men vi snakker jo om formlaget nummer én i 1. divisjon, sier keeper Øyvind Bolthof.

Blant tinnsoldatene i garderoben treffer vi også en oppgitt Freddy dos Santos.

- Dette her er for jævlig, men det er fullt fortjent, sier Freddy. - Vi har hatt to kamper på oss til å klare ett poeng. Vi visste jo at vi ikke kunne stole på noen i innspurten. Men det er klart det er bittert at det kommer slik på overtid.

NEDTUR: Kjetil Rekdal var sjef for Vålerengas skuffelse på Brann Stadion. - Jeg er mest skuffet over at vi ikke presterte bedre selv, sier Rekdal. <!--FOTO-->