Spilte RBK-sangen i domkirka i Molde

Utelukker ikke at det kan skje igjen.

(Dagbladet.no): Få steder i Norge er rivaliseringen like sterk som kampene mellom Molde og Rosenborg. Derfor falt det nok i særdeles dårlig jord da moldensere våknet opp søndag morgen til tonene av Rosenborg-sangen - og det fra selveste kirketårnet i Molde.

Nidarosdomens Guttekor var nemlig gjester i domkirka, og som en hyllest til sine gjester, drønnet RBK-sangen ut fra klokkespillet, skriver Romsdals Budstikke.

Domkantor Erling With Aasgård - som hevder han har sympatier i begge retninger - benekter at stuntet var ment som en provokasjon.

- Rosenborg-sangen ble spilt i Molde domkirke søndag som en hyllest til Nidarosdomens Guttekor. I dette koret er det mange RBK-supportere, og de ønsket seg Rosenborg-sangen. Vi etterkom ønsket som en musikalsk takk til våre gjester fra Trondheim, sier Aasgård til Romsdals Budstikke.

Domkantoren skaffer seg neppe flere kirkegjengere i Molde ved å åpne for at helligbrødet kan skje igjen.

PROVOSERTE: Mange moldensere fikk trolig sjokk da de våknet opp til tonene av RBK-sangen søndag formiddag. Sangen kom til alt overmål fra kirketårnet i Molde domkirke.
PROVOSERTE: Mange moldensere fikk trolig sjokk da de våknet opp til tonene av RBK-sangen søndag formiddag. Sangen kom til alt overmål fra kirketårnet i Molde domkirke. Vis mer
<B>SPILTE RBK-SANGEN:</B> Det var ikke bare salmer og vanlig klokkeklang som ble tonet ut fra domkirka i Molde søndag. Domkantor Erling With Aasgård gjorde seg neppe særlig populær i rosebyen da RBK-sangen kimte ut fra kirketårnet.