Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen

Spilte remis på Isle of Man

Magnus Carlsen klarte ikke å vinne sitt andre strake parti i sjakkturneringen på Isle of Man. Fredag ble det remis mot russiske Aleksej Sarana.

REMIS: Magnus Carlsen åpna turneringa med seier i går, men måtte ta til takke med remis fredag. Foto: NTB/Scanpix
REMIS: Magnus Carlsen åpna turneringa med seier i går, men måtte ta til takke med remis fredag. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Carlsen, som fredag spilte med svarte brikker, står dermed med 1,5 poeng etter to dager av turneringen.

Nordmannen åpnet med seier torsdag. Han hadde i perioder trøbbel mot ukrainske Yuriy Kuzubov, men Carlsen snudde og vant til slutt på tid.

Til tross for at det ikke ble ny seier fredag, opprettholder Carlsen sin utrolige ubeseirede rekke. 28-åringen har nå 92 strake partier uten tap i langsjakk. Klarer han åtte til har han tangert rekorden til kinesiske Ding Liren.

Turneringen på Isle of Man varer fram til 21. oktober. Den fungerer som en kvalifisering til kandidatturneringen i 2020. Én spiller vil få muligheten til å kjempe om å spille VM-kamp mot Magnus Carlsen.

Det kan ikke bli Caruana, som allerede er kvalifisert.

Nordmannen skal i slutten av oktober forsøke å forsvare en annen VM-tittel. Mellom 27. oktober og 2. november spilles tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk. Det skjer på Henie Onstad Kunstsenter på Høvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling