Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spilte så skjorta passet

Cristiano Ronaldo er bare 18 år. Men han kan allerede det meste. Fem minutter tok det ham å bli yndling på Old Trafford - i David Beckhams gamle trøye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ringreven Alex Ferguson visste godt hva han gjorde da han ga David Beckhams verdensberømte 7-er-skjorte til den portugisiske unggutten.

I går fikk supertalentet sjansen til å vise om han passet i skjorta som Robson, Cantona og Becks har båret før ham.

Gjett om han gjorde.Han er lettbeint, driblesterk og kan alle fintene i boka.Han har eventyrlig ballkontroll i stor fart.Han slår harde, presise innlegg (jo da, de liknet på Beckham sine).

Alt dette fikk han vist fram de 30 minuttene han fikk spille. I retur fikk han et straffespark (som Nistelrooy misset på), trampeklapp og yndlingestatus på flekken.

Høflig beskjeden

- Jeg er veldig godt fornøyd med Cristiano. Han var meget bra. Men han er fortsatt veldig ung, og vi må passe godt på ham, sier Ferguson.

Og det er nok der den viktigste oppgaven ligger - å passe på gutten.

For det Ronaldo viste for et fullsatt Old Trafford i går, den begeistringen han skapte, er gull verdt for United. Ikke bare fordi kampen eksploderte da han kom inn. Ikke fordi Bolton-spillerne ga opp da de så hva de stilte opp mot.

Men fordi han er et fotball-unikum som nesten alene kan holde liv i Drømmenes Teater. Spiller Ronaldo som han gjorde i går, blir han selve symbolet på at det umulige er mulig. Og slik skal det være på Old Trafford.

Klubben trenger noe utenom det vanlige for å være seg selv.

De har hatt Jackie Charlton, George Best, Bryan Robson, Eric Cantona og David Beckham. Nå har de Ronaldo.

- Han har en selvtillit som er helt utrolig. Han tør virkelig å utfordre, og har noe som veldig få andre har, sier Ole Gunnar Solskjær til NTB - og legger til:

- Det var sikkert ikke så artig for Bolton-forsvaret.

Moro i vente

At gutten er gull verdt som skjorte- og suvenir-selger er så sin sak.

Poenget er at han, etter bare en halvtimes spill, har skapt så mye blest og entusiasme rundt både seg selv og klubben sin at ingen lenger snakker om Beckham og gamle dager. Nå gleder alle seg til det som skal komme.

Og det kan bli riktig så morsomt, for United er på gang: Ryan Giggs skjøt frispark som Beckham sikkert nikket annerkjennende til nede på hotellrommet sitt i Madrid. Knallhardt, stang inn fra 25 meter.

Ruud van Nistelrooy var litt rusten i starten og bommet på alt. Inntil han bestemte seg og klinte til med alt han har fra seks meter. Nå er han i gang.

Tim Howard er en kvalitetskeeper og kommer til å holde Fabien Barthez langt unna førstelaget så lenge han redder som i går.

Ole Gunnar Solskjær er i form og spilte fra start i går, og viste seg igjen som en nyttig tilrettelegger.

Det holdt til 4- 0 og en overbevisende sesongåpning der målet er så hårete det kan være: Seriegull og seier i Champions League .

Drømmen om et eventyrlig fotballår blomstrer i Manchester.

Takket være Ronaldo.

YNDLING: Cristiano Ronaldo er bare 18 år, men allerede United-fansens store yndling. Den statusen fikk han etter en halvtime med smådribling, gjennombrudd og morsom fotball.
HYLLEST: Publikum på Old Trafford vet å sette pris på en god fotballspiller. I går var det Ronaldo som fikk hyllesten.
VERDIG ARVTAKER: Mange fryktet et tomrom etter at Beckham forsvant ut av drakt nummer 7. Ronaldo viste seg stor nok til å fylle den.