Spilte seg helt ut av gullkampen

Ham-Kam kjempet Lyn ut av stilen.

(Dagbladet.no): Ham-Kam - Lyn 1-0.

Ståle Solbakken og Ham-Kam trengte poengene mot Lyn for ikke å blande seg inn i nedrykkskampen. Slik så det ut på banen også.

Mens Lyn kombinerte fint mellom sekstenmeterne, ofret Kamma-spillerne seg med livet som innsats inne i straffeområdene. Og fikk betalt.

For på overtid i første omgang dukket Espen Haug opp på en corner. Ali Al-Habsi fikk en hånd på ballen, men klarte ikke hindre mål. Og mer skulle ikke til.

For Lyn klarte liksom aldri å sette inn det ekstra giret som trengs for å vinne fotballkamper. Og dermed ble frustrasjonen synlig. Enrique Ortiz holdt igjen Petter Vaagan Moen på midtbanen, fikk gult kort, og Steven Lustü skrek på seg enda et i samme situasjon.

Og til tross for at Lyn kjørte på det de kunne mot slutten, var Lyn strengt tatt ikke i nærheten av verken mål eller poeng i kveld. Selv med John Obi Mikel på plass fra start.

For Lyn har ikke nigerianerens hjemkomst materalisert seg i form av poeng. For Kamma, derimot, begynner det å nærme seg fornyet kontrakt i Tippeligaen. Selv om de ikke tar noe for gitt på Hedmarken.

- Det holder ikke med tre poeng, vi må ha flere, sier matchvinner Espen Haug til Nrk.

Men kveldens kamp beviste at de har noe i Tippeligaen å gjøre.