Sondre Tronstad hylles etter Østerrike-kampen:

– Spilte seg inn i troppen

Mjøndalen-kaptein og fotballekspert Christian Gauseth mener Sondre Tronstads prestasjon mot Østerrike var så god at han bør være inne i neste landslagstropp.

IMPONERT: Christian Gauseth var meget imponert over «nødlandslaget»s innsats mot Østerrike. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg er sikker på at han blir aktuell for A-landslaget. Han var utrolig god og viste et høyt nivå. Han spilte seg nok inn i en landslagstropp, ja, sa Gauseth, som fulgte onsdagens kamp mot Østerrike i Dagbladets studio.

Norge sjokkerte Østerrike og ledet 1–0 helt til overtid av kampen, da angrep Norge for en 2–0-scoring som ville gitt gruppeseier i Nations League. Isteden kontret Østerrike inn utlikningen.

Det er ikke bare Gauseth som hyller midtbanemannen, som til vanlig spiller i nederlandske Vitesse.

Han får 8 på Dagbladets børs, og på TV 2 ble han omtalt som banens beste av ekspert Jesper Mathisen.

Sørlendingen løp, taklet og rev i stykker midtbanen til Østerrike i Wien. Gauseth sammenliknet spillestilen med den italienske midtbanelegenden Gennaro Gattuso.

– Han gjorde meget bra kamp for oss. Han har levert bra på et bra lag i Nederland. Han var den jeg kjente minst, så jeg var spent. Men han gjorde de andre på laget gode, og leverte selv. Han skal være veldig, veldig stolt, sa Leif Gunnar Smerud, mannen som ledet «nødlandslaget», på pressekonferansen etter kamp.

Det var 25-åringens første landskamp, og veien har vært kronglete.

Som tenåring fikk han få muligheter på A-laget til Start, og dro 2014 til Huddersfield. Der ble det ingen kamper, og han returnerte til Eliteserien.

GOD INNSATS: Landslagskaptein Mats Møller Dæhli sier at nødlandslaget ville kjempe for hverandre og for Norge. Video: NTB Vis mer

I Haugesund bygde han seg sakte opp, før han i vinter ble kjøpt av Vitesse.

Nå gjenstår det å se om onsdagens kamp blir en døråpner for flere muligheter.

I tillegg til Tronstad, trakk Gauseth fram spissene Jørgen Strand Larsen og Veton Berisha som Norges beste i Wien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer