TIL FINALE: 21 år gamle Alexander Zverev slo tennisstjerna Roger Federer i semifinalen i ATP-turneringen i London i dag. Etterpå ble han buet ut. Foto: MARK GREENWOOD/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
TIL FINALE: 21 år gamle Alexander Zverev slo tennisstjerna Roger Federer i semifinalen i ATP-turneringen i London i dag. Etterpå ble han buet ut. Foto: MARK GREENWOOD/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Spilte sitt livs kamp og ble buet ut: - Unnskyld

Uvanlig situasjon da 21-åring slo ut Roger Federer i semifinalen i ATP-turnering.

21 år gamle Alexander Zverev slo tennisstjerna Roger Federer 7-5, 7-6, (7-5) i semifinalen i ATP-turneringen i London i dag.

Zverev er den yngste spilleren som har spilt seg til semifinalen i ATPs verdenstourfinale siden 2009, og han er den første tyskeren siden 2003 til å klare bragden.

Nå er han altså klar for finale, som første tysker siden Boris Becker i 1996.

Men det som skulle være Zverevs store dag på tennisbanen, endte med at han følte seg tvunget til å beklage etterpå.

Uvanlig hendelse

For avslutningen på kampen ble overskygget av en uvanlig hendelse, skriver NTB. Da Federer ledet 4-3 i tiebreak, mistet en ballgutt en ball slik at poenget måtte spilles på nytt. Deretter snudde Zverev tiebreaket og sikret finalebillett.

- Jeg ønsker å beklage for situasjonen i tiebreak. Ballgutten mistet ballen. Ifølge reglene må vi spille poenget på nytt, sa en emosjonell Zverev.

Men publikum så ikke ut til å bry seg, for det var flere som buet mot ham da han ble intervjuet etter seieren. Det var tydelig at mange holdt med superstjernen Federer.

- Jeg mente ikke å gjøre noen urolig. Jeg er veldig lei meg, sa Zverev videre.

Skjønner det ikke

Roger Federer mente det var en vanskelig dommeravgjørelse.

- Jeg unnskyldte meg overfor Roger ved nettet. Han sa det var OK. Jeg ønsker å si unnskyld til publikum også. Roger har selvfølgelig mange fans her. Han bør - etter det han har oppnådd - ha flest fans i verden, sa 21-åringen videre.

Da Zverev ble intervjuet av Sky Sports-reporter Annabel Croft på banen etter seieren, klarte hun ikke dy seg, og rettet seg mot publikum.

- Jeg skjønner ikke hvorfor dere buer, for han forteller sannheten. Ballgutten forstyrret spillet og det er reglene. Jeg mener dere bør være litt mer respektfulle, sa Croft.

TAPTE: Roger Federer. Foto: STEPHEN BARTHOLOMEW/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
TAPTE: Roger Federer. Foto: STEPHEN BARTHOLOMEW/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer

Kan møte Djokovic

Zverev møter Novak Djokovic eller Kevin Anderson i finalen. Den andre semifinalen spilles i kveld.

Finalen spilles søndag 18. november. Det ligger en total premiesum i turneringen på cirka 72 millioner kroner.

Novak Djokovic har vunnet turneringen fem ganger tidligere, mens Federer har vunnet seks.