Spilte skjorta av Flo

Det eneste Tore André Flo fikk med seg fra Stamford Bridge var skjorta til sin gode venn Gianfranco Zola.

Men sogningen gjorde en heroisk innsats på Premier Leagues fremste dumpekandidat.

- Jo, jeg er fornøyd med innsatsen. Og spesielt med at jeg vant så mange hodedueller, sa Flo til Dagbladet etter kampen.

Han hadde fått ros av treneren og var omgitt av Chelseafans som ville ha autografen. For Flo er fortsatt kjempepopulær i London: Både før, under og etter kampen fikk han applaus. Og i programmet omtalte både Ed de Gooy, Zola og manager Claudio Ranieri ham i rosende ordelag.

- Et bedre lag


Men det hjalp så lite. Sunderland startet opp med en slags 5- 3-1- 1 formasjon, som raskt ble til 8-1-1 med Flo på midtbanen og en hjelpeløs Kevin Phillips på topp.

Chelsea dominerte fullstendig i 20 minutter, uten å skape annet enn gode innlegg fra kantene - som keeper eller det kompakte Sunderland-forsvaret tok seg av.

Men midtveis begynte laget fra Nordøst-England å ta igjen. Og mens futten rant ut av Chelsea var det Sunderland som fram mot pause skapte flere nestensjanser.

- Vi må bare innrømme at vi spilte mot et lag med bedre tekniske ferdigheter. Men vi spilte bedre enn mot Liverpool, sa Flo.

Og det har han rett i: Mot Liverpool skapte laget absolutt ingenting, men klarte 0- 0. I går forsøkte de stadig å spille seg framover, og lyktes - fra tid til annen.

«Det går framover»

Og manager Howard Wilkinson understreket da også at «det går framover».

- Jeg er fornøyd med første omgang, også fordi spillerne begynner å få selvtillit: De tør å gjøre noe med ballen, sa han.

>

Chelsea-Sunderland

3-0(0-0). C:Gallas(58), Desailly(84), Hasselbaink(89). T: 38.946. Gule kort: S. McCann, Thirlwell, Kilbane.

Men Sunderland ble håpløst akterutseilt etter at Chelsea tok ledelsen i det 58. minutt.

Graeme Le Saux' presise overlegg fra høyre ble kanonert inn av midtstopper William Galla, bak en sjanseløs keeper Jürgen Macho - tredjevalget som igjen vartet opp med glimrende redninger.

Utover kampen etter pause ble Chelseas klassespillere mer synlige. Ikke minst Zola. Seks minutter før full tid kom mål nummer to. Fire minutter senere: mål nummer tre.

- Jeg er på hugget

- Er det håpløst, Tore André?

- Nei. Men vi sliter med å skape sjanser. Vi må få ballen ned på bakken, og vi må vinne hjemmekampene: Jeg var veldig skuffet sist helg da vi tapte hjemme mot Birmingham. Men selv føler jeg at jeg er på hogget, sier Flo.

Det syntes i går også. Han var ustanselig på farten, vant utallige hodedueller og kom seg ofte ut av «telefonkiosksituasjoner» med ballen i beina. Men det hjalp ikke mot «Nye Chelsea», som for første gang på årevis ser ut til ikke å undervurdere middelmådige lag.

GODE VENNER: Tore André Flo byttet skjorte med sin gamle lagkamerat Gianfranco Zola etter 3- 0-tapet. - Vi sliter med å skape sjanser, men selv føler jeg at jeg er på hogget, sier Flo til Dagbladet.