Spilte som en mester

Stor fotball av et stort lag. Pluss en ganske så god taper.

ET IMPONERENDE LAG:De tyskerne spillerne takker fansen etter en overbevisende seier over Danmark. FOTO: AP/Darko Vojinovic.
ET IMPONERENDE LAG:De tyskerne spillerne takker fansen etter en overbevisende seier over Danmark. FOTO: AP/Darko Vojinovic. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I FEM minutter var det dommeren som reddet Tyskland. Ellers hadde de så god kontroll at det er fort gjort å krysse av for en drømmefinale mot Spania om to uker.

Men i EM er sånt alt for fort.

For hva hadde skjedd om Nicklas Bendter hadde fått det straffesparket han fortjente?

SELVE forseelsen var klar nok. I hvert fall i sakte film i en repetisjon fra en god sofavinkel.

Det hadde neppe dommer Velasco Carballo. Han fikk ikke med seg hvordan Holger Badstuber grep i trøya til Bendtner hindret den danske spissen i å nå fram til ballen i perfekt posisjon i det tyske feltet. Dermed ble det ingen straffe, ingen ny spenning og ingen sensasjon.

Det er sannsynligvis til å bære for et dansk lag med så mye sportslig tradisjon i ballast at fotballivet i perspektiv ikke henger på en tilfeldig dommeravgjørelse. Morten Olsens mannskap har uansett gjort en god turnering basert på det beste i det danske fotballmiljøet; lysten og evnen til å selv å skape så mye av kampene sine som mulig.

Der VM for to år siden ble en laber forestilling med et lag som ikke virket fysisk helt på plass, har dette mesterskapet vært en bekreftelse på at Danmark hører naturlig hjemme på dette nivået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer