Foto: REUTERS/Nigel Roddis
Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Spilte ut Inter - fikk bank av Bolton

Tottenham kom ned på jorda igjen. Grundig.

Bolton - Tottenham 4-2

(Dagbladet): Briljant i den ene kampen, ikke til å stole på i den neste.

Slik har det gjerne vært med Tottenham tidligere - og sånn er det til en viss grad fortsatt.

Etter tirsdagens festforestilling mot de regjerende Champions League-mesterne Inter var det tilbake til den mindre glamorøse hverdagen i dag, borte mot Bolton og sluggere som Kevin Davis.

Den omstillingen gikk ikke så bra.

Sterk sluttspurt
Med et snaut kvarter igjen å spille så det faktisk ut til å ende med ydmykende sifre, Bolton ledet 3-0 og cruiset mot de tre poengene. Så startet Tottenham sluttspurten:

Først reduserte Alan Hutton da han fint dro seg inn fra høyresida, og curlet ballen vakkert opp i lengste hjørne. Da var det spilt 79 minutter, og plutselig øynet gjestene håp.

Tre minutter før full tid fikk Roman Pavljutsjenko drømmetreff fra skrått hold, og blåste inn en ny redusering med en volley som nesten hadde litt Marco van Basten over seg.

Men så sa det stopp.

Fire minutter på overtid kontret Bolton da Spurs kastet fram det de hadde. En lang klarering havnet hos kampens store spiller, Kevin Davies, som headet ballen inn i bakrommet til innbytter Martin Petrov.

Han hadde fart nok til å holde Spurs-forsvarerene bak seg, og var sikkerheten selv alene med Heurelio Gomes.

Davies senket Spurs
Kevin Davies har kanskje aldri fått den store anerkjennelsen utenfor Bolton, men der er han til gjengjeld høyt verdsatt.

Og han viste hvorfor da kampen var en halvtime gammel:

Tottenhams Sandro glemte at han var i Premier League da han vendte opp på egen halvdel som om han hadde all tid i verden. Taklingsjernet Muamba hugget til som en klapperslange og taklet ballen til Matthew Taylor, som på én touch sendte den videre til en umarkert Davies.

Han sto i offside uten at linjemannen fikk det med seg, men veteranspissen var uansett nådeløs og banket ballen lavt i hjørnet fra 17 meter. Gomes hadde ei hånd på ballen, men greide ikke å holde skuddet ute.

Ikke Bales dag
Gareth Bale, som har vært på alles lepper etter superkampen mot Maicon og Inter, viste tidvis hva som bodde ham før pause. Et par ganger parkerte han Steinsson på venstrekanten og fikk slått inn foran mål, men i motsetning til sist tirsdag var det ingen som tok vare på innleggene.

Waliseren har ikke scoret i Premier League siden i andre seriekamp mot Stoke, ei heller vært nest sist på ballen ved noen scoringer, og han greide det ikke i dag heller.

Det greide derimot oppasser Steinsson, som banket inn 2-0 etter 57 minutter.

Da Lee ble skubbet i bakken av Ekotto innenfor 16-meteren kvarteret før slutt fikk Davies sjansen til å bli tomålsscorer fra straffemerket, og den satte han i mål med største selvfølgelighet.

Da virket kampen død og begravet, før Spurs altså satte inn en formidabel sluttspurt.

Men den holdt ikke helt inn.

Tottenham har dermed tapt to kamper på rad i ligaen, og er passert av Bolton på tabellen.

KAMPENS STORE SPILLER: Kevin Davies. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
KAMPENS STORE SPILLER: Kevin Davies. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer