Spionen som skalv i kulden

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Aalborg 1- 0. Han senket Borussia Dortmund, var strålende mot Tyskland og i går fikk han Bayern-spion Wolfgang Dremmler til å skjelve i notatene. - Jan Derek Sørensen er en absolutt toppspiller. Han er jo god hele tida, sier Bayern-utsendingen til Dagbladet.

Den tidligere tyske landslagsspilleren som nå jobber som talentspeider i Bayern München kom til Lerkendal for å sjekke ut det tyske mesterlagets uro før Lerkendal-turen om ei uke. Mot slutten av en treningskamp i minus to låt han som et ekko av det Karl-Heinz Rummenigge fortalte Dagbladet etter trekningen i Genhve for halvannen uke siden. Og trodde du ikke på meg da - under påskudd av at verbale høflighetsfraser er normal omgangstone i de dresskledde ballmiljøer - så får du en ny dose her.

Av Bayern-frykt for egen mesterligaframtid.

- At Rosenborg er gode er ikke noe nytt, sier Wolfgang Dremmler. - Vi er blitt vant til det etter at de snudde 0- 2 til 2- 2 mot Dortmund her på Lerkendal. Og det som skjedde på Westfalenstadion var en oppvisning og en forestilling.

- Tysk fotball har veldig mye å lære av Rosenborg.

Fordi:

- I Bayern og Tyskland dyrkes disiplinen i spillet. Når jeg ser Rosenborg, opplever jeg et kompakt lag som spiller veldig kreativt i lengderetningen. Og om det er det bare én ting å si:

- Det er skjønt å se på, sier Dremmler.

Carew og Derek

John Carew ga Dortmund den helt store skjelven etter kanonforestillingen på Lerkendal. I Dortmund var det Jan Derek Sørensen som stjal overskriftene. Og Wolfgang Dremmler har dem på hentetast i ballminnet sitt - begge to.

- Jeg så John Carew for første gang på La Manga i 1998. Derfor ble jeg ikke overrasket som mange andre da han storspilte mot Dortmund. Og Sørensen er også en stor spiller.

- Han er vanvittig rask, har følelse for rom og så slår han enorme crossballer, sier Dremmler.

I går kveld var John Carew i Spania med U21-laget. Jan Derek Sørensen var veldig til stede på Lerkendal. Med fart, finter og ikke minst innlegg fra den øverste skuffen.

Som Rosenborg ikke klarte å score på.

Dårlig effektivitet

- Du så at det var forskjell på toppen i Danmark og toppen i Norge, sier Nils Arne Eggen. - Sånn bør det også være. Men effektiviteten var ikke bra i denne kampen. Ikke banen heller.

10- 2 i målsjanser ga bare 1- 0 som resultat. To kuldegrader i lufta ga en veldig vanskelig bane. For Lerkendal-varmen sto bare halvt på i går kveld. Derfor ble det ekstra vanskelig.

- Det ordner vi til onsdag, sier Eggen. - Og så ser det jo bra ut. Og når vi kan starte med fullt lag - i dag var vi jo helt uten John (Carew) og Bjørn Otto (Bragstad), mens Bent (Skammelsrud) bare spilte andre omgang - så er vi der. Tror jeg.

- Nesegrus beundring fra Bayerns utsending?

- Det er hyggelig det. Men vi er jo gode. Det eneste vi må rette på fra det første gruppespillet er at vi må ta flere poeng på hjemmebane (to uavgjort og en seier sist).

- Slik det ser ut i Champions League må jeg si som alle andre - alt kan skje, sier Wolfgang Dremmler.

Men:

- Når det er sagt er jeg overbevist om at Rosenborg går til kvartfinalen.

<B>RESPEKT: Wolfgang Dremmler er både hyggelig og reflektert til spion å være. I går lot han seg imponere av Rosenborgs angrepsspill og innrømmer at tysk fotball har mye å lære av hvordan ting gjøres på Lerkendal.