Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spionerte på Lyn

Brann tar alle forholdsregler før cupfinalen. Såpass at to speidere gjemte seg i skogsholtet ved Lyns treningsfelt i går.

Brann-spionene fulgte den cirka halvannen time lange Lyn-økta på behørig avstand.

-  De sto og gjemte seg oppe i skogen. Det så ganske komisk ut. Jeg hadde nå regna med at de skulle komme ned. Så kunne de fått seg en kopp med kaffe, sier Morgan Andersen til Dagbladet.

Lyn-direktøren var sjøl tilstede Kringsjå-banen i går, men i likhet med et rekordstort pressekorps fulgte han treninga fra sidelinja, og ikke fra skogen.

-  Det er uvanlig. Men vi bryr oss ikke om dem. Vi har nok med oss sjøl, sier Andersen.

Mjelde-rapport?

Lyn-trener Espen Olafsen lo godt av besøket fra Bergen.

-  De fikk se det de skulle se. Hadde de vært her i går (torsdag. red.anm.), hadde de fått sett hvordan vi egentlig skal spille, sier Lyn-trener Espen Olafsen til Dagbladet.

Den ene Brann-spionen heter Robert Hauge, og er ansvarlig for Branns fotballgymnas. Med seg hadde han avtroppende Hovding-trener Kjetil Knutsen. 2. divisjonstreneren har fått tilbud om å jobbe i Branns trenerteam neste år.

-  Det var greit å være der, sier Hauge til Dagbladet.

-  Og nå blir det rapport til Mjelde?

-  Vi jobber tett sammen, svarer Hauge som forklarer at de bare «stakk innom» på vei til et seminar.

Hauge sier han har forståelse for at det kan virke rart at utsendte fra Brann nærmest gjemmer seg i skogen for å kikke på cupfinalemotstandernes trening.

-  Hvorfor sto dere i skogen?

-  Vi må ha såpass respekt. Når vi først dukker opp på Lyn-treningen, så ville det vært uhøflig å gå ned og spørre etter kaffe, sier Hauge med et smil.

Finter

Under gårsdagens Lyn-trening drillet Olafsen og kollega Hans Knutsen de offensive spillerne for seg sjøl en 20 minutters tid. Med to dype midtbanespillere sentralt (Sokolowski og Leonhardsen), tre offensive midtbanespillere (Eriksen, Sørensen, Hamoud) og én spiss (Markstedt). Seinere spilte de samme offensive spillerne sammen med cupfinaleforsvaret (minus stopper Tommy Berntsen som hviler seg før kamp) på lag mot 11 reserver. Men Lyn-treneren hevdet hardnakket at dette var et spill for galleriet.

-  Vi har lagt inn noen solide finter, sier Lyn-trener etter treninga er over. Glisende opp mot Brann-speiderne borti skogholtet. Som for øvrig forlot treninga et kvarter før slutt.

-  Hvordan ser du på cupfinalen?

-  Brann er kjøpelaget. De har vel handlet for 20 millioner ...

-  15 er vel mer riktig?

-  Jeg er nordlending og legger litt på, ler Olafsen og fortsetter:

-  Vi har handlet for omtrent det vi har i bukselomma. Dette blir møtet mellom kjøpelaget og det egenproduserte, sier Lyn-treneren.  Lyns Edmilson sitter høyst sannsynlig på benken i morgen. Brasilianeren kostet cirka 2 millioner kroner.

1 dag igjen

CUPFINALEN

Brann- Lyn

PÅ TOKT: Brann-speiderne Robert Hauge og Kjetil Knutsen skapte forbauselse med sitt nærvær på Lyn-treninga i går. Hauge er ansvarlig for Branns fotballgymnas. Mens Knutsen er på vei inn i Branns trenerteam fra neste år. Her i samtale med Bergens Tidenes Stian Steinsvik.
SPIONENE SOM GIKK UT I KULDA: Her forlater Brann-speiderne Robert Hauge og Kjetil Knutsen Lyn-treninga i går ettermiddag. Med uforrettet sak, ifølge Lyn-trener Espen Olafsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media