Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spiser seg i EM-form

Nå er det slutt på pinefulle slankerunder. Foran lørdagens kamp mot amerikaneren Napoleon Pitt har Ole Lukkøye Klemetsen spist seks ganger om dagen - og gått ned i vekt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt takket være tips fra OL-mesteren i bryting, Jon Rønningen. I dag reiser team Klemetsen til Leipzig i Tyskland, der Lukkøye møter 32-årige Napoleon lørdag kveld. Det neste store målet er EM-kampen i løpet av et halvt år.

En langt viktigere seier enn den som allerede er booket inn mot Pitt, er at Ole har fått helt nye spisevaner som forandrer hans hverdag foran matchene:

- Det har faktisk vært en vanskelig sak å få Ole til å endre på sine spisevaner. Det endte alltid med at han de siste ukene før matchene bare spiste én gang om dagen.

- Det er klart at han led under det, hele systemet er jo ute av balanse med bare ett måltid om dagen og ellers mye svetting og løping i masse klær.

83 kilo uten svette

- Etter VM-tapet i slutten av mai mente han at nå var det på tide å ta kontakt med Jon Rønningen. Jons hjelp er både spennende og god, forteller John Klemetsen til Dagbladet.

Lukkøye har de siste ukene fulgt Jon Rønningens råd. Resultatet er at han ikke behøver å pine seg ned i vekt.

- Ole går på streng diett, spiser korn, frukt, tunfisk og kylling. Han holder seg på rundt 83 kilo uten masse slit.

- Tidligere hadde han sikkert vært oppe i 86- 87 kilo, mener John Klemetsen.

Team Klemetsen takker den nye treneren Adrej Gmitruk for mange impulser. Den tidligere landslagstreneren for norske amatører er en universitetsutdannet systematiker.

- Med det nye regimet er det ikke lenger snakk om å gå opp i cruiservekt. Nå blir vi i lett tungvekt, forteller John Klemetsen.

Oppvarming til EM

Foran lørdagens stevne har partene avtalt en matchvekt på 83 kilo. Napoleon Pitt er en cruiservekter.

- Det er en passe motstander for Ole akkurat nå. På merittlista hans står det at han nylig gikk åtte runder mot staten New Yorks mester, og det er slett ikke verst, mener John Klemetsen.

Kampen er ren oppvarming for Lukkøye og teamet er langt mer spent på utfallet av EM-duellen mellom franskmannen Siluvangi og engelske Crawford Ashley.

- Seinest om et halvt år skal Ole skal møte vinneren av denne kampen i en tittelkamp, forteller John Klemetsen.

  • Ole tapte for Siluvangi i en kamp i London 2. april 1996. Mens han slo Crawford Ashley i en EM-kamp 4. oktober i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!