Spiss er oppskrytt i fotball

Det er visst ikke bare FC Barcelona som fungerer best uten en tradisjonell spiss.

GLITRENDE SPILLER:Cesc Fabregas var igjen nyttig og god som øverste mann på det spanske EM-laget. Spania klarer seg foreløpig best uten en tradisjonell spiss. FOTO: Reuters/.
GLITRENDE SPILLER:Cesc Fabregas var igjen nyttig og god som øverste mann på det spanske EM-laget. Spania klarer seg foreløpig best uten en tradisjonell spiss. FOTO: Reuters/. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ETTER at et spansk lag uten spiss tidvis slet i åpningskampen mot Italia, har debatten gått i en hel fotballverden om hvor klok denne taktikken er. Vel på plass i semifinalen er det bare ett svar:

•• Den er klok nok.

Spania med utgangspunkt i Cesc Fabregas som sin helt øverste spiller, var klasser bedre enn Frankrike. Og det på en forøvrig ganske middels kveld.

FOR det som skulle være selve møtet mellom turneringens desidert mest ballholdende lag, ble i stedet et fransk møte med deres egen utilstrekkelighet.

Verst gikk det da Frankrike ikke prøvde. Før pause hadde spanjolene omtrent dobbelt så mange pasninger som franskmennene. Mye fordi spanjolene tross alt er best i denne spesialøvelsen, men for mye fordi Frankrike knapt forsøkte å spille sitt eget spill. Da det gjaldt som mest la Frankrike seg bakpå, og ble egentlig liggende kampen ut.

For da de forsøkte å flytte spillet høyere i banen etter pause, var det ikke krefter igjen. All løpingen etter ball hadde tæret både på pust og selvtillit, og spanjolene kontrollerte inn en kvartfinale som rent spillemessig ble langt dårligere enn vi hadde håpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer