Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spiss føler seg oversett av Høgmo: - Jeg er skuffet

Bulgaria-proff Bjørn Maars Johnsen mener han er god nok for landslaget.

SE MEG - HØGMO: Bjørn Maars Johnsen lurer på hvorfor han ikke er på landslaget. Han spiller for klubben Litex Lovech i Bulgaria.
SE MEG - HØGMO: Bjørn Maars Johnsen lurer på hvorfor han ikke er på landslaget. Han spiller for klubben Litex Lovech i Bulgaria. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRAGA (Dagbladet): Spissen Bjørn Maars Johnsen (24) har vært proff i Portugal og Bulgaria de siste åra og er nå i bulgarske Litex Lovech. Nå føler norsk-amerikaneren seg oversett av landslagsledelsen, som for tida lader opp til privatlandskamp mot Portugal søndag.

- Ja, for meg er det en skuffelse å ikke være med. Jeg håpet å være med i troppen i EM-kvaliken, spesielt mot Bulgaria. Og jeg er ennå mer skuffet nå da bare utenlandsproffer er med. Jeg føler meg oversett, sier Maars Johnsen til Dagbladet.

Mot Portugal starter trolig Markus Henriksen og Joshua King på topp. Henriksen har 2 mål på 24 landskamper. King har 4 mål på 19 kamper.

Ingen sjanse Maars Johnsen er for tida på ferie i Spania med kjæresten, men han skulle heller vært i nabolandet og vist seg fram foran landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

24-åringen mener han har målscoreregenskapene som Norge mangler.

- Det er en «bittersweet» følelse. Jeg ønsker å vise at jeg er god nok - og føler jeg også har noe å tilføre landslaget. Jeg føler at jeg ikke får en skikkelig sjanse av landslagsledelsen. NFF vet godt hvem jeg er, men de har ikke vist noen interesse, sier Maars Johnsen.

Angriperen er 1,95 meter høy og beskrives som en god hodespiller som samtidig har slepen teknikk. I Atletico CP står Maars Johnsen med 27 kamper og 14 mål fra 2014/15. For Litex står han med 33 kamper og 12 mål fra 2015/16-sesongen.

- Ikke god nok Høgmo forteller til Dagbladet at Maars Johnsen ikke er aktuell for landslaget akkurat nå:

- Vi har jo fulgt ham og vi kan han som spiller. Men vi føler ikke at han har vært på det nivået per i dag at vi vil ta ham inn i troppen, sier Høgmo på spørsmål fra Dagbladet.

24-åringen selv har likevel ikke gitt opp håpet.

VILLE VÆRT I PORTUGAL: Bjørn Maars Johnsen ønsker å få sjansen på landslaget. Foto: Privat
VILLE VÆRT I PORTUGAL: Bjørn Maars Johnsen ønsker å få sjansen på landslaget. Foto: Privat Vis mer

- Faren min er norsk og jeg er i Norge minst én gang i året. Seinest i desember var jeg der, og jeg føler meg norsk. Drømmen min har alltid vært å spille på det norske landslaget. Jeg håper å snart ta det neste steget - og jeg håper det er på landslaget, sier Maars Johnsen.

Agent tok kontakt Han er født i New York i USA, men har en fortid i norske klubber som Vålerenga og Tønsberg. Videre gikk ferden til portugisiske klubber, seinest  Atlético CP som han forlot sommeren 2015.

- Agenten min har vært i kontakt med landslagsledelsen og de har snakket sammen, men jeg personlig har ikke fått en eneste telefon fra Per-Mathias Høgmo. Jeg føler at jeg kunne bidratt med noe ingen andre på landslaget har, men jeg skal være tålmodig. Jeg håper min sjanse kommer en gang i framtida. Jeg har møtt flere av landslagsspillerne i kampsituasjoner før - blant annet har jeg møtt flere norske klubber i treningskamper som for eksempel Strømsgodset og Marcus Pedersen, forteller spissen på telefoner fra Spania.

Portugal - Norge spilles søndag klokka 21.45. Kampen vises på Max.

PS: Litex Lovech ble degradert fra den bulgarske toppserien i desember etter at laget ble beordret av banen av klubbledelsen midt i en seriekamp. Maars Johnsen forteller til Dagbladet at han det siste halvåret har spilt på 2. laget og vært med klubben på ulike treningssamlinger. - Det er et høyt nivå. Jeg føler likevel at jeg har noe å bevise på landslaget, sier spissen.

SUPPORTER: En ung Bjørn Maars Johnsen i norsk landslagsdrakt. Foto: Privat
SUPPORTER: En ung Bjørn Maars Johnsen i norsk landslagsdrakt. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!