Spiss-jakt i United

BERGEN (Dagbladet): Brann- Manchester United 0- 4. - Jeg synes han klarte seg ganske bra, sier Alex Ferguson om Solskjær. Men «ganske bra» er ikke nok for en manager som har forferdelig lyst til å vinne verdens to gjeveste ligaer: Premier og Champions.

Derfor er Ferguson stadig på febrilsk spissjakt.

I går spilte Ole Gunnar første omgangen på en pinlig dårlig Stadion-matte. Han fikk ikke til stort. Første-berøringene stemmer ikke, og da blir det ikke til all verden.

For å si det enkelt: Ole Gunnar har i løpet av Uniteds oppkjøringsperiode ikke klart å overbevise Ferguson om at han kan slutte å reise verden rundt etter nye klasse-spisser.
At Teddy Sheringham heller ikke har hatt noen stor forsesong og at Andy Cole bare glimtvis har vist hva han kan, har gitt Fergie hastverk.

Nei, nei, nei

Men selv for Manchester United er det ikke lett å plukke på øverste hylle.

  • Nederlandske Patrik Kluivert fikk ikke den lønna han ville, og valgte å bli i Milan.
  • Tidligere i år glapp chileneren Marcelo Salas ut av Uniteds klør.
  • Heller ikke Dwight Yorke ser ut til å være fast fisk. Aston Villa-manager John Gregory sitter med en skadd Stan Collymore og vil ikke slippe Yorke for alt i verden. I alle fall ikke for mindre enn 200 millioner kroner.

Engelske journalister regner med at Ferguson vil trappe opp jakten på Yorke ytterligere etter at Kluivert sa nei. Prisen han til slutt - eventuelt - betaler, vil vise graden av desperasjon.

Men Ferguson titter både til venstre og høyre etter nye spisser, sitter Tottenham-manager Christian Gross utålmodig og venter nede i London.

Den engelske avisa The Express hevder å ha sikre kilder på at Gross vil legge inn bud på både Solskjær og bestekameraten hans, Jordi Cruyff, den dagen Ferguson får underskriften enten til Dwight Yorke eller en annen superspiss.

Gross har en Jürgen Klinsmann å erstatte og en utålmodig fanskare å tilfredsstille. Han ser gjerne at Solskjær hjelper ham med begge deler.

Oppvarmingen over

Etter tullekampen i Bergen i går, er Manchester Uniteds sesongoppkjøring over. Neste helg er det Charity Shield mot Arsenal på Wembley. Ikke viktig ut over æren og psykologien, men heller ikke til å undervurdere.

- Alle treningskamper er viktige, ikke minst den siste, sier Ferguson.

- Vil du eksperimentrere med laget neste helg, eller topper du?

- Vi eksperimenterer neppe, men jeg vil nok la ganske mange få prøve seg. Det er viktig.

- Var det derfor du byttet ut både Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær til pause i dag?

- Ja, de klarte seg fint begge to, og jeg ville at andre også skulle få sjansen.

  • Enn så lenge må Alex Ferguson klare seg med de spissene han har. Og får han ingen nye innen ligastart, er Dagbladets tips at Andy Cole og Ole Gunnar Solskjær får sjefens tillit når alvoret begynner.