MÅ SPILLE KEEPER: Nord-Koreas landslagssjef Kim Jong-hun forsøkte å tøye Fifas regelverk da han tok med angriperen Kim Myong-won (t.h.) i VM-troppen i stedet for en tredjekeeper. «Frekkisen» ble raskt oppdaget, og nå må spissen spille keeper om Nord-Korea skal få glede av ham i VM.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/Juan BARRETO
MÅ SPILLE KEEPER: Nord-Koreas landslagssjef Kim Jong-hun forsøkte å tøye Fifas regelverk da han tok med angriperen Kim Myong-won (t.h.) i VM-troppen i stedet for en tredjekeeper. «Frekkisen» ble raskt oppdaget, og nå må spissen spille keeper om Nord-Korea skal få glede av ham i VM.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/Juan BARRETOVis mer

Spiss må spille keeper for Nord-Korea i VM

Tabbet seg ut med «frekkis» i VM-uttaket.

||| (Dagbladet): Ingen forventer at Nord-Korea blir noe offensivt festfyrverkeri under sommeren fotball-VM i Sør-Afrika, men landslagssjef Kim Jong-hun skal iallfall ha for at han ønsket å ta med seg en ekstra angrepsspiller i stedet for en tredjekeeper i den endelige 23-mannstroppen som ble meldt inn til Fifa tidligere i uka.

Det er imidlertid ikke forenlig med Det internasjonale fotballforbundets regelverk, som pålegger deltagernasjonene å ta med seg minst tre målvakter i troppen.

Nord-Korea hadde forsåvidt oppnevnt det tilstrekkelig antallet keepere til mesterskapet, men tredjemann på lista, Kim Myong-won, har heller begrenset erfaring mellom stengene.

Amrokgang-spilleren bekler nemlig spissrollen på klubblaget. Uten at det sees på som formildende omstendigheter i Fifa-hovedkvarteret i Zürich.

Myong-won er riktignok hjertelig velkommen til å være med troppen til Sør-Afrika, men det blir i rollen han er påmeldt i; på keeperplass.

- Oversikten over VM-troppene, som måtte være oversendt Fifa innen 1. juni, er endelige og kan ikke lenger endres. I den endelige oversikten skal det ikke være mer enn 23 spillere, og tre av dem må være keepere.

- Det eneste unntaket er i tilfelle alvorlig skade, der en spiller i 23-mannstroppen kan erstattes inntil 24 timer før den første kampen i turneringen.

- De tre spillerne som er oppført som keepere, kan bare spille som keepere i løpet av VM, og kan ikke benyttes som utespillere. Dette vil bli kommunisert til lagene under lagmøtet ved ankomst og regelverket vil bli håndhevet på kampdager.

- Kim Myong-won vil ikke få tillatelse til å spille som utespiller dersom han har blitt oppført på troppsoversikten som keeper, er Fifas kommentarer til den nordkoreanske «frekkisen».

Regelbruddet får ingen ytterligere konsekvenser for verken Kim Myong-won eller landslagssjef Kim Jong-hun, men det spørs hvordan det blir mottatt hos «Kjære Leder» Kim Jong-il, som ikke har for vane å se med milde øyne på dem som forbyter seg mot lover og regler.