Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spissåpning for Solskjær

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet.no): Nils Johan Semb åpner nå for at Ole Gunnar Solskjær kan få favorittrollen på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Hoftun reiste hjem Ole Gunnar Solskjær har sjelden fått sjansen som spiss for Norge. Senest i går tydet alt på at Manchester United-spissen måtte ta til takke med en plass som flanke også mot Belgia i morgen.

- Ole Gunnar er nok best som spiss i 4-4-2, men det er mange andre hensyn å ta. Jeg kan ikke bry meg altfor mye om én spiller, sa Nils Johan Semb i går.

Men etter å ha sovet en natt på det i Brussel hørtes ut som om han hadde endret mening. Norge starter nemlig i et 4-4-2-system i morgen:

- Vi kjenner 4-5-1 veldig godt. Det er viktig å ha et alternativ til 4-5-1, sier Semb.

Landslagssjefen vil ikke uten videre kalle det 4-4-2, men en «tilnærming» til 4-4-2. Det betyr at Solskjær blir trukket ned når motstanderen har ballen.

Semb hadde suksess med denne formasjonen i et par kamper i fjor. Blant annet da Norge snudde kampen og vant mot Wales på Ullevaal i fjor høst.

I tillegg til formspilleren Solskjær er Tore André Flo, John Carew og Steffen Iversen på plass i Belgia. Sigurd Rushfeldt måtte melde forfall.

- Vi har mange gode spisser å velge blant, sier Semb.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart