Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spissen keeperen «glemte» avgjorde for Chelsea

Anelka senket Porto.

AVGJØRELSEN: Nicolas Anelka setter her inn sitt tredje mål på seks kamper denne sesongen. Foto: AP
AVGJØRELSEN: Nicolas Anelka setter her inn sitt tredje mål på seks kamper denne sesongen. Foto: AP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Chelsea - Porto 1-0.

Porto-keeper Helton uttrykte før kampen stor lettelse over at Didier Drogba og José Bosingwa satt på tribunen i kveld, som følge av deres reaksjoner overfor Tom Henning Øvrebø etter Champions League-semifinalen mot Barcelona i mai.

- At de to er ute har stor betydning for kampen og en sensasjonell betydning for oss. Jeg har alltid lyst til å møte de beste, men vi trenger også litt hjelp, sa Helton til Sky Sports.

Han fikk likevel litt å henge fingrene i - for det var en herremann som også har scoret ett og annet mål på toppnivå på banen: Nicolas Anelka.

Franskmannen avgjorde på Stamford Bridge, da han scoret kampens eneste mål rett etter pause.

For liten kontroll
- Vi spilte store deler av forrige sesong uten Didier. Vi håper selvfølgelig han får spille, men når han ikke er tilgjengelig, så har vi toppspillere som Nicolas og Kalou framme, sier Frank Lampard til Sky Sports.

PERFEKT START: Chelsea fikk kjørt seg litt i perioder, men Nicolas Anelkas fulltreffer ble kampens eneste og poengene ble igjen i London. Foto: REUTERS
PERFEKT START: Chelsea fikk kjørt seg litt i perioder, men Nicolas Anelkas fulltreffer ble kampens eneste og poengene ble igjen i London. Foto: REUTERS Vis mer

Også manager Carlo Ancelotti - som fortsatt er ubeseiret som Chelsea-sjef - benyttet sjansen til å skryte av Anelka.

- Nicolas er en stor spiller. Han passer godt sammen med Didier og han kan skulle uten ham, sier Ancelotti til Sky Sports.

Italieneren er derimot ikke like fornøyd med alt han så etter at spissen sendte Chelsea i føringen.

- Vi er nødt til å kontrollere kampen bedre når vi tar ledelsen, men jeg tror spillerne var litt slitne etter lørdagens tøffe kamp mot Stoke, sier han.

Plukket opp egen retur
Frank Lampard hadde både tid og rom, da han forsøkte å styre en heading fra 9-10 meters skrått hold i hjørnet etter bare åtte minutter - men ballen gikk rett på Helton.

Også Nicolas Anelka hadde et par gode sjanser i starten av kampen, men avslutningene var ikke presise nok.

Chelsea var best før pause, men Porto var ikke ufarlige når de kom på besøk foran Petr Cech i styrtregnet på Stamford Bridge.

Rett etter sidebyttet viste Anelka seg fram igjen. Først skjøt han rett på keeper Helton etter et gjennomspill, før han selv plukket opp returen og scoret fra skrått hold.

Stygg statistikk
Det ble sjanser begge veier utover i omgangen, og Porto hadde nok av muligheter til å utliknet. Men det ville seg ikke for dem, de har en tendens til å mislykkes i England.

Dette var Portos 13. kamp i England, og før kveldens 90 minutter sto de med to uavgjorte og ti tap.

- Jeg vet ikke hvorfor vi ikke kan slå engelske lag i England, men jeg håper dette vil snu under min ledelse, sa Porto-trener Jesualdo Ferreira ifølge Uefas hjemmeside.

Det gikk ikke denne gangen heller.

PS! Fernando ble utvist på overtid, etter at han pådro seg to gule kort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling