Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spissene og midtbanen kunne scoret mer

Toppscorer Riise ikke fornøyd med uttellingen foran mål.

TOPPSCORER PÅ LANDSLAGET: John Arne Riise er den i den norske landslagstroppen med flest landslagsmål. Han mener hele laget må score mer for at Norge skal ha sjanse i VM-kvaliken. Her er han med Joshua King (t.v.) og Valon Berisha på trening i dag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TOPPSCORER PÅ LANDSLAGET: John Arne Riise er den i den norske landslagstroppen med flest landslagsmål. Han mener hele laget må score mer for at Norge skal ha sjanse i VM-kvaliken. Her er han med Joshua King (t.v.) og Valon Berisha på trening i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Norge reiser til bortekampene mot Sveits og Kypros med venstreback John Arne Riise som den spilleren med flest landslagsmål i troppen.

John Arne Riise har til sammen 16 mål for Norge - og åtte av disse er scoret med Egil Drillo Olsen som landslagssjef.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg er offensiv, og kommer til mange sjanser. Det kan noen ganger gå utover det defensive, men det er slik jeg er. Backer må være offensive i dagens fotball. Jeg kommer ikke til å forandre meg, sier Riise til Dagbladet.

Mener laget må score mer
- Er det en svakhet for Norge at en back er toppscorer?

- Næ, ikke nødvendigvis. Spissene våre er mer enn gode nok. Jeg kommer ofte i posisjoner der jeg kan skyte. Spissene våre er ofte pakket godt inn, og jeg vil ikke si det er en svakhet. Vingene, spissene og midtbanen kunne scoret mer. Det er jeg klar over. Som lag bør vi også score mer. Jeg blir glad for hvert eneste mål Norge scorer, og slik tror jeg det er for alle. , sier Riise.

Norge møter Sveits på bortebane fredag, og reiser videre til Kypros og spiller mot ferieøya tirsdag.

Avgjørende for kvaliken
Riise har spilt 106 landskamper for Norge - og mener de to neste kan bli to av hans viktigste for landslaget.

- Det er to sykt viktige kamper. Disse kampene betyr nesten alt for resten av kvaliken, og vi må prestere. Det hadde vært helt fantastisk med to gode bortekamper, og spiller vi vårt beste kan vi få en lettere vei mot VM, sier Riise til Dagbladet.

Etter en turbulent samling sist, som til slutt endte med at Riise scoret vinnermålet mot Slovenia, vil Fulham-spilleren nå vie all oppmerksomhet mot det sportslige.

- Alt som skjedde sist burde ikke skjedd. Vi har søkelyset mot oss og bør tenke over det. Jeg er bare et menneske. Jeg gjør feil, og andre gjør feil. Slik er det, sier Riise.