Du leser nå Dagbladet Pluss

Spissene som plutselig sluttet å score mål

Fra målrush til full stans innefor 16-meteren.

SCORET IKKE NOK - BLE SOLGT: Radamel Falcao (t.h) og tidligere Premier League-toppscorer Robin van Persie ble solgt av Manchester United i sommer. Ingen av de har blomstret i scoringsstatistikkene i sine nye klubber. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
SCORET IKKE NOK - BLE SOLGT: Radamel Falcao (t.h) og tidligere Premier League-toppscorer Robin van Persie ble solgt av Manchester United i sommer. Ingen av de har blomstret i scoringsstatistikkene i sine nye klubber. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB SCANPIXVis mer

Det er en av verdens vanskeligste fotballjobber. Derfor er nettopp målgarantisten mest ettertraktet hos alle verdens toppklubber. De kjøpes dyrest og betales aller best.

Måljegerne er levende klisjeer: De scorer nærmest mål på bestilling, de er på rett plass til rett tid. Helt til noen av dem mister akkurat den egenskapen, nærmest over natta.

Lista over navn lenger ned er bare de mest kjente, det siste tiåret. De som hadde det, men som mistet det.

- Det er mange her jeg har fulgt godt med på, sier Sigurd Rushfeldt  - tippeligaens mestscorende og spisstrener for Norge.

• Aktive spillere:

Radamel Falcao (29)

Kolombianeren står med utrolige 38 mål på 42 kamper i e-cupen, men det stoppet helt allerede på lån hos Manchester United i fjor. Da ble det fire ligamål på 26 kamper, mens Chelsea-karrieren har gitt ett ligamål på ni matcher. Det står i skarp kontrast til Porto- og Atletico Madrid-tidene som ga henholdsvis 41/51 og 52/68. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.