Spissens gledesutbrudd etter scoringen: - Det klarer jeg ikke engang på FIFA

Fikk ballen forbi Neuer.

EMOSJONELT: Ikechi Anya utliknet for Skottland mot Tyskland i går kveld, men tapre skotter måtte til slutt gi tapt for overmakten. Anya var derimot meget fornøyd med å ha satt ballen bak Manuel Neuer. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix
EMOSJONELT: Ikechi Anya utliknet for Skottland mot Tyskland i går kveld, men tapre skotter måtte til slutt gi tapt for overmakten. Anya var derimot meget fornøyd med å ha satt ballen bak Manuel Neuer. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Skottland imponerte de aller fleste ved å ryste Tyskland i gårsdagens EM-kvalifiseringskamp.

Etter hvilen så lenge blåtrøyene ut som det sterkeste laget, og da Ikechi Anya utliknet til 1-1 så det lyst ut for en skikkelig skrell på Westfalenstadion.

Men Tyskland er som kjent Tyskland, og Thoms Müller sikret seieren for hjemmelaget med 20 minutter igjen å spille.

- På stillingen 1-1 hadde jeg troen på at vi kunne vinne. Jeg har sett spillere som på det tidspunktet ikke frykter noen. Etter hvert som kampen gikk, truet vi dem stadig mer. Vi bør være stolte, sa Skottland-sjef Gordon Strachan.

Og en annen som er stolt er målscorer Anya. Det var tydelig etter scoringen at dette var veldig emosjonelt for 26-åringen som til daglig spiller i Watford.

Og det å score på Manuel Neuer er tydeligvis noe han har forsøkt tidligere. Mandag morgen tok han nemlig til Twitter og la ut følgende melding.

- Jeg scoret på Manuel Neuer!! Wow. Det klarer jeg ikke engang på FIFA.

Han benyttet også anledningen til å takke de tilreisende supporterne som støttet laget.

- Det faktum at kunne spille en rolle i å gjøre så mange mennesker glade i går kveld, er belønning nok i seg selv og noe som gjør meg veldig stolt. Jeg vil takke alle for at dere gjorde det klart hvor mye det betyr for dere, skriver han.

I de andre kampene i gruppe D slo Irland Georgia 2-1 på bortebane etter to scoringer av Everton-spiller Aiden McGeady. Polen var langt mer overbevisende da de knuste Gibraltar 7-0 etter fire mål av Robert Lewandowski.