Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Branns suksess:

- Spisser kom bort og spurte: «Hva er dette?»

Brann leder Eliteserien, og ingen lag slipper inn færre mål. Det sørger to av de tøffeste gutta i klassen for: Midtstopperne Vito Wormgoor (29) og Bismar Acosta (31).

BRANN-MUR: Vito Wormgoor (t.v.) og Bismar Acosta (t.h.) er vesentlige bidragsytere til Branns suksess. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BRANN-MUR: Vito Wormgoor (t.v.) og Bismar Acosta (t.h.) er vesentlige bidragsytere til Branns suksess. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Jeg husker da jeg spilte midtstopper i Start, forteller TV 2-ekspert Jesper Mathisen til Dagbladet.

– Dette gjorde jeg sammen med Acosta. Spisser kom bort til meg og spurte: «Hva er dette? Kan du snakke med fyren?» De følte han hadde unoter i spillet. At han var tøff, at han var stygg. På banen er det full fart og tenning. Men utenfor er han verdens greieste fyr.

Mektig imponert

Når Brann-spillerne går ut på Komplett Arena i Sandefjord klokka 18.00 i dag, er det som serieleder. Laget har 16 poeng, tre mer enn Molde og Ranheim på de to neste plassene. Supporterne synger at «Gullet ska hem». Som de alltid gjør i Bergen.

Før sesongen tippet Mathisen Rosenborg på topp foran Molde og Strømsgodset. Brann plasserte han på fjerdeplass. Nå innrømmer han glatt: Skulle han satt opp tabelltipset igjen, ville han gjort endringer.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: NTB scanpix
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: NTB scanpix Vis mer

– Brann er en reell utfordrer til gullet. Klubben har det beste midtstopperparet i ligaen med Wormgoor og Acosta. De har en midtbanetrio som kjenner hverandre ekstremt godt. Og så har de fått en målscorer i Steffen Skålevik. Jeg er mektig imponert over hva de har fått til, erklærer Mathisen.

Og sjekk bildet av Vito Wormgoor og Bismar Acosta: Her er fryktinngytende tatoveringer og spektakulære sveiser. Å hisse på seg disse to herrene i en bakgate i Bergen, er kanskje ikke det smarteste trekket. Eller?

– Jeg møter gjerne Wormgoor i en bakgate, men ikke Acosta. Eller det vil si: Jeg har spilt sammen med ham og kjenner ham. Men spør spissene han har møtt. Mange har fått seg et blåmerke eller to, forteller Mathisen.

Styreleder i supportergruppa Bataljonen, Roger Lillebøe Hansen, bekrefter inntrykket:

– Vito er en spiller supporterne prater mye med. Han er ikke bare en fantastisk spiller, han er også et fantastisk menneske. Han er en tøffing på banen, men myk på bunnen.

Hærfører

Elleve år har gått siden Brann tok gull sist. Den gang var Martin Andresen kaptein. Nå er det Vito Wormgoor som er hærføreren.

29-åringen er født i Nederland og har ei fortid i klubber som FC Utrecht og ADO Den Haag. Han har sju kamper for U21-landslaget til Nederland. Acosta kommer fra Costa Rica og har spilt for klubber der. Han har åtte landskamper.

Etter seks runder har Brann scoret elleve mål og sluppet inn to.

– Fortsetter statistikken som vi har til nå, blir det seriegull. Det er matematisk umulig å si noe annet, påpeker Lillebøe Hansen.

– Hvem har æren?

– Du kan peke på Lars Arne Nilsen (trener). Du kan peke på spillerne. Eller du kan peke på Rune Soltvedt (sportssjef) og Vibeke Johannesen (daglig leder). Men jeg vil trekke fram hele klubben. Det er et solid arbeid over flere år som nå bærer frukter.

Smiler

– Hvordan opplever du stemningen på byen i Bergen?

– Nå går ikke jeg så ofte på pub. Men alle som liker Brann smiler fra øre til øre. Vi synger «Gullet ska hem», men det gjør vi uansett. Vi vet bare ikke når det kommer hjem.

BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: NTB scanpix
BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Supporterlederen advarer:

– Vi ledet serien også etter 13 runder i fjor, men havnet 14 poeng bak Rosenborg.

Trener Lars Arne Nilsen ber folk om å besinne seg:

– Det er bare tull å snakke om gull og høye plasseringer nå, sier han, ifølge Bergensavisen.

– En nedtur vil komme, vi vet bare ikke når. Sånn er det for alle lag. Vi må bare sørge for at nedturen varer kortest mulig.

Gullsnakket i Bergen er noe Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har merket seg.

– De er flinke til å snakke om det, sier han til NTB.

– De har fått en strålende serieåpning og har vært gode. Jeg så dem mot Ranheim. Da var de klart best. Vi må komme oss opp i ringene. Men hvor mange serierunder har vi egentlig spilt? Brann er et bra fotballag. Men det er sannelig vi også.

Eliteserien
Brann651011-216
Molde641110-613
Ranheim741213-1213
Rosenborg632110-411
Vålerenga732212-1111
Tromsø631214-910
Haugesund63129-710
Strømsgodset622211-88
Sarpsborg62229-88
Odd62137-97
Kristiansund61328-96
Sandefjord612310-165
Lillestrøm61146-104
Bodø/Glimt61144-94
Stabæk60426-124
Start61147-154
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media