Spissjuvelen Dzeko forlenget med Wolfsburg

Skrev kontrakt til 2013.

MER MORO I VENTE: Fjorårets seriemester Wolfsburg har vært i stand til å holde på nøkkelspillerne som ledet laget til seriegull i mai. Det betyr at det er mer moro i vente for den giftige duoen Edin Dzeko (t.v.) og spissmakker Grafite.Foto: SCANPIX/EPA/Fredrik von Erichsen
MER MORO I VENTE: Fjorårets seriemester Wolfsburg har vært i stand til å holde på nøkkelspillerne som ledet laget til seriegull i mai. Det betyr at det er mer moro i vente for den giftige duoen Edin Dzeko (t.v.) og spissmakker Grafite.Foto: SCANPIX/EPA/Fredrik von ErichsenVis mer

(Dagbladet.no): Suksesstrener Felix Magath har flyttet til Gelsenkirchen for å få skikk på Bundesligas «nestenlag» Schalke 04, men ellers er stammen hos fjorårets seriemestere Wolfsburg intakt før tittelforsvaret tar til kommende fredag mot Stuttgart på Volkswagen Arena.

En av hovedårsakene til klubbens suksess var det tidvis magiske samspillet mellom trekløveret Zvjezdan Misimovic, Grafite og Edin Dzeko.

Med førstnevnte som hovmester, satte de to sistnevnte en historisk scoringsrekord i Bundesliga med 54 fulltreffere seg imellom. Det ledet til framskreden interesse fra noen av Europas største klubber.

Motsto Milan-interesse
Den høyreiste og elegante Dzeko var blant annet sterkt ønsket av AC Milan, men Wolfsburg sto imot ethvert tilbud fra Milano-klubben på tross av at han ytret ønske om å få prøve seg i Serie A.

Nå har klubben imidlertid klart å overbevise den bosniske 23-åringen om at framtiden hans ligger i Volkswagen-byen.

Dzeko har nå skrevet under på en kontrakt som binder ham til Wolfsburg fram til 2013, skriver klubben på sine hjemmesider.

- Jeg er strålende fornøyd med at vi har kommet til enighet før sesongstart. Nå kan jeg konsentrere meg fullt og helt om Wolfsburg. Jeg ser fram mot spill i Bundesliga og Champions League. Vi har store planer, sier Dzeko til vflwolfsburg.de.

Nyansatt trener Armin Veh er strålende fornøyd med at han kan bygge videre på det tittelvinnende mannskapet han overtok fra Felix Magath foran sesongen. Tidligere i sommer skrev også Grafite under på en ny kontrakt til 2012. I tillegg skrev tidligere Newcastle-spiss Obafemi Martins under for klubben fredag.

- En tidlig kontraktsforlengelse med Edin Dzeko er nok et positivt tegn for klubben med tanke på framtida. Edin er en veldig viktig del av laget vårt, sier Veh, som åpner mot sin forrige arbeidsgiver Stuttgart i første serierunde.