Spisskollegene leverte i Moas skadefravær

Hannover med solid seier mot Freiburg.

LEVERTE VARENE: Hannover-spissene leverte i Moas skadefravæer. Her målscorer Jan Schlaudraff (t.v.) og Konstantin Rausch etter førstnevntes 1-0 mål.Foto: SCANPIX/EPA/JOCHEN LUEBKE
LEVERTE VARENE: Hannover-spissene leverte i Moas skadefravæer. Her målscorer Jan Schlaudraff (t.v.) og Konstantin Rausch etter førstnevntes 1-0 mål.Foto: SCANPIX/EPA/JOCHEN LUEBKEVis mer

Hannover så ikke ut til å savne Mohammed Abdellaoue lørdag. Jan Schlaudraff, Didier Konan Ya og Mike Hanke ordnet målene da Freiburg ble slått 3-0.

Hannover og Freiburg kniver begge i toppen av tysk Bundesliga, men lørdag var det liten tvil om hvem som var best. Etter 14 minutter sendte Schlaudraff hjemmelaget i føringen på pasning fra tidligere RBK-spiller Konan Ya.

1-0 holdt seg lenge, men i det 73. minutt ville nok en Hannover-spiss være med på leken. Schlaudraff leverte ballen videre til Konan Ya, som doblet ledelsen.

Schlaudraff ble plukket av banen fire minutter før slutt og erstattet av Mike Hanke. Angriperen brukte to minutter på å øke ledelsen til 3-0. Servitør: Didier Konan Ya.

Schalke sliter Med det tok også Hannover innpå tredjeplasserte Leverkusen, som er ett poeng foran Moas klubb etter helgens serierunde. Leverkusen fikk en god start borte mot Hoffenheim og ledet 2-0 allerede etter 11 minutter, men avga likevel poeng.

En redusering av Vedad Ibisevic i det 38. minutt ga Hoffenheim nytt håp, og to minutter på overtid forårsaket bortelagets Gonzalo Castro straffe. Gylfi Sigurdsson satte den i mål til 2-2 og uavgjort.

- Når du leder med to mål, vil du vinne, men man må objektivt sett si at Hoffenheim fortjente poenget, sa Leverkusen-trener Jupp Heynckes.

I bunnen av tabellen sliter fjorårets sølvvinner Schalke. Laget har hatt suksess i mesterligaen, men sliter i serien. Lørdag ble vondt verre da laget gikk på et femmålstap borte mot Kaiserslautern.

Srdjan Lakic sendte Kaiserslautern i føringen allerede etter åtte minutter, og Martin Amedick sørget for at det sto 2-0 til pause. Etter hvilen scoret Lakic igjen, før Ivo Ilevic og Jan Moravek sørget for 5-0-seier.

- Vi hadde ikke den riktige innstillingen. Jeg er faktisk glad for at tapet ble så stort, for det viser så tydelig hva som må gjøres, mente Schalke-trener Felix Magath.

Målrikt Bayern München har også hatt en skuffende start på sesongen, men er på vei oppover tabellen. Lørdag ble Eintracht Frankfurt slått 4-1 etter scoringer av Anatolij Timosjtsjuk (2), Thomas Müller og Mario Gómez. Bayern ligger på 5.-plass i Bundesliga, to poeng bak Hannover på fjerde.

Også i Hamburg satt scoringene løst lørdag. Til pause i Hamburgs hjemmekamp mot Stuttgart sto det 3-1, og scoringer av Christian Gendtner og Ruud van Nistelrooy sørget for at det ble 4-2 til hjemmelaget.

Øverst på Bundesliga-tabellen troner Dortmund. De sikret seg tre nye poeng lørdag og har imponerende 37 på 14 kamper.

Hjemmekampen mot tabelljumbo Borussia Mönchengladbach startet dårlig for ligalederne. Etter 33 minutter sendte Marco Reus bortelaget i føringen. Men Neven Subotic sikret Dortmund en viktig utligning rett før pause, og etter hvilen var det nærmest plankekjøring. Scoringer av Shinji Kagawa, Kevin Grosskreutz og Lucas Barrios sørget for at det seiersvante laget gikk av banen med 4-1.

Nærmest Dortmund ligger Mainz (30 poeng), som slo Nürnberg 3-0 på hjemmebane fredag.

(NTB)