GLEDER SEG:  - Alle ser fram til Kroatia-kampen, sier Håvard Nielsen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GLEDER SEG: - Alle ser fram til Kroatia-kampen, sier Håvard Nielsen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Spisskrisa gjør Nielsen høyaktuell som spydspiss: - Trives godt i den rollen

Føler seg bra etter skadeproblemene.

(Dagbladet): Uten Joshua King (strekkskadet), Fredrik Gulbrandsen  (korsbånd) - og med usikre kort som Tarik Elyounoussi og
Mohammed Abdellaoue i en opptreningsfase, er det naturlig å tro at Håvard Nielsen blir Norges spydspiss i den viktige kvalikkampen mot Kroatia 28. mars.

Melder seg klar Nielsen har selv slitt med skaden den siste tida - men spilte 90 minutter da Braunschweig slo Sandhausen 1-0 på bortebane i helga.

Det er godt nytt for Høgmo:

- Jeg kjente ikke noe til skaden jeg hadde. Det var veldig greit. Men jeg er litt småredd for tilbakeslag, men jeg kjente ingenting og kroppen kjennes bra ut, forklarer Nielsen til Dagbladet.

- Hvordan ser du på Kroatia-kampen?

- Det er en veldig viktig kamp, ingen tvil om det. Å spille mot et så godt lag på bortebane blir tøft, og de er kjent for å lage god stemning under kampene. Det blir et bra trykk mot oss. Men vi ser fram til dette, og har lyst til å måle oss mot de beste lagene.

Klar for spydspissrollen Per-Mathias Høgmo ville ikke love bort en plass i startoppstillingen til noen under dagens pressetreff.

Men det blir etter all sannsynlighet Nielsen som starter som spydspiss.

Han er klar for oppgaven:

- Jeg har blitt brukt i den rollen både i Tyskland og tidligere, og trives godt i en sånn rolle. Så får vi se om det blir 4-5-1 eller noe annet - og hvem Høgmo velger å starte med. Det jeg tenker på er å trene godt og komme i så god form som mulig, sier Nielsen.

Glad for at Moa er tilbake Spissproblemet til Norge er så stort at «Moa» - som ikke har spilt en offisiell kamp på ett år - er hentet inn igjen i troppen.

Nielsen er glad for at spisskameraten nå er tilbake:

- Det synes jeg er kjempegøy. Han har hatt ekstremt uflaks - og det er synd for både han og oss. Han er en fantastisk spiss. Det blir hyggelig å se ham igjen. Det er godt for oss som lag, sier lysluggen.

- Hvordan påvirker det deg at flere av spissene på landslaget sliter med skade?

-Det er ikke noe som jeg tenker masse på. Jeg har fokus på meg selv og holde meg skadefri, ikke bli syk og sånne ting. Spille bra fotball. Ta nye steg og sånne ting. Det er synd at spissene har slitt litt og er skadet - ikke bra for oss. Vi vil ha så mange som mulig til en såpass viktig landskamp, forklarer 21-åringen fra Oslo.

Den siste tida har det vært en positiv stemning i landslagstroppen. Godt hjulpet av tre seirer i høst er det en offensiv og positiv Nielsen som går inn mot Kroatia-kampen:

- Alle ser fram til den - vi kommer til å gi alt. Jeg føler vi har troa på oss uansett. Det har vært god stemning i laget lenge. Vi har fått en god start på kvaliken og har tatt mye poeng. Vi tror vi kan slå de fleste vi spiller mot og tar med oss gode prestasjoner. Vi spiller mot et bra lag som kommer til å gi oss en veldig tøff kamp. Men vi gir alt vi har og skal være positive i hodet, sier Nielsen.