Spisskrise i United

En halvskadd Ruud Van Nistelrooy er Sir Alex Fergusons store bekymring foran dagens semifinale mot Arsenal i FA cupen. Og det beste alternativet, Louis Saha, får ikke spille cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Toppscorer Van Nistelrooy slo opp en kneskade i forrige helgs møte med Arsenal på Highbury. Saha er ute fordi han har spilt cupkamper for Fulham denne sesongen. Uruguays Diego Forlan spilte nesten hele kampen mot Venezuela onsdag, mens Ole Gunnar Solskjær har lite kamptrening etter kneoperasjonen - og minimalt som rein spiss.

- For øyeblikket ser det veldig tvilsomt ut for Ruud. Vi får bare håpe at det endrer seg i løpet av de neste 24 timene, sier Ferguson til lokalavisa Manchester Evening News foran dagens semifinale på Villa Park i Birmingham.

Oppgitt over landslaget

Med tap i dag er det liten mulighet for å bringe sølvtøy hjem til Old Trafford denne sesongen. Ferguson innrømmer at han er lite glad for skadesituasjonen.

- Det vil være bittert for oss om Ruud ikke blir klar ettersom han er en spillertype som kan avgjøre en slik kamp, sier Ferguson.

Han er også oppgitt over at Nicky Butt og Phil Neville fikk for mange minutter på banen da Englands landslag møtte Sverige på onsdag. Avtalen med manageren var at begge spillerne kun skulle spille en omgang. Han vurderer derfor å utelate dem fra startoppstillingen i dag.

- Jeg hadde ikke forventet at de skulle spille så lenge. Nå må vi tenke annerledes, innrømmer Ferguson.

På rekordjakt

Spillerne hans fikk trua på at de kan slå Arsenal etter ligaoppgjøret på Highbury sist søndag.

- Vi viste god lagmoral på Highbury og fikk tilbake trua på oss selv. Forhåpentligvis kan vi ta med det inn i dagens kamp, sier midtstopper Wes Brown.

Arsenals Fredrik Ljungberg var ikke på banen for Sverige i midtuka etter en avtale mellom Arsene Wenger og den svenske landslagstreneren.

- Jeg tror enhver utenlandsk spiller får sjokk når han oppdager hvor viktig cupen er for britene. Hjemme i Sverige er det en liten turnering, sier Ljungberg til klubbens hjemmeside. Vinner Arsenal i dag, kan Arsene Wenger innkassere nok en rekord. Arsenal vil da bli det første laget som har spilt i fire finaler på rad. SPORT PÅ TV

TV2 i dag kl 13.00:

FA-cup semifinale Arsenal- Manchester United

UTE: Uniteds førstevalg som spiss, Ruud Van Nistelrooy (t.h.) er usikker foran dagens semifinale i cupen mot Arsenal, mens makker Louis Saha er uaktuell.
RUSTEN: Ole Gunnar Solskjær er et stykke unna toppformen, men slo likevel en målgivende mot Patrick Vieira og Arsenal i serieoppgjøret sist søndag.
SLITEN: Diego Forlan spilte landskamp i 70 minutter tidligere i uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer