TRAKK GRUPPENE: Oliver Bierhoff, den tidligere tyske spisskjempen, vurderte tyskernes sjanser i gruppe C - men nevnte ikke Norge. Foto REUTERS/Stringer
TRAKK GRUPPENE: Oliver Bierhoff, den tidligere tyske spisskjempen, vurderte tyskernes sjanser i gruppe C - men nevnte ikke Norge. Foto REUTERS/StringerVis mer

Spisslegende skulle vurdere Norges gruppe - og nevnte ikke Norge

- Takk, Bierhoff.

(Dagbladet): Norge møter blant annet regjerende verdensmester Tyskland i VM-kvalifiseringen som starter i september neste år.

Og da den tidligere tyske spissen Oliver Bierhoff ble oppfordret til å vurdere gruppa, unnlot han å nevne Per-Mathias Høgmos menn:

- Hva synes du om trekningen, Bierhoff? spurte verten.

- Jeg er glad vi slapp Italia og Frankrike, sier Bierhoff fra scenen.

- Vi kan være fornøyde. Det er fine reiser og fine stadioner. Det er jo Tsjekkia og Nord-Irland... la Bierhoff til, før han fortsette:

- Den gruppa med Italia og Spania er virkelig tøff. Jeg er sikker på at begge går videre, sa Bierhoff.

- Takk, Bierhoff Og Bierhoffs kommentar skuffet trolig TV 2s kommentatorer Kasper Wikestad og Egil Drillo Olsen.

- La oss høre hva Bierhoff sier om Norge, sa Wikestad, før den gamle spisskjempen skulle gi sin vurdering.

Men den norske vurderingen uteble.

- Jo, takk skal du ha Bierhoff, responderte Wikestad til et flir fra «Drillo».

Gruppe C består av San Marino, Aserbajdsjan, Norge, Nord-Irland, Tsjekkia og Tyskland.

- Det ble en helt ok trekning. Spesielt før vi fikk Tyskland så det veldig lovende ut. Tyskland er den suverene favoritten, men det skal sies at det blir en inspirasjon å møte dem. Både for spillerne og for hele organisasjonen, sier Nils Johan Semb, toppfotballsjef i NFF, til Dagbladet.

- Men det ser vrient ut å vinne denne gruppa. I utgangspunktet ser det ut til å bli en kamp mot Tsjekkia om andreplassen. Men også Nord-Irland har levert resultater i det siste, sier Semb.

- Spennende Landslagssjef Per-Mathias Høgmo vurderer gruppa slik:

- Totalt sett en morsom gruppe med mange spennende kamper. Vi fikk veldig tøff motstand fra seedingsnivå en. Det at vi møter den regjerende verdensmesteren gjør at det blir svært vanskelig å vinne gruppen. Fra nivå to og tre var det en ok trekning. For oss er andreplassen og play off-spill et naturlig mål. Det bør være innenfor rekkevidde, sier Høgmo.

Landslagsspiller Alexander Tettey mener Norge er nærmest sjanseløse på å vinne gruppa:

- Det er ganske sikkert at Tyskland vinner gruppa. Det skal jeg være ærlig og si. Det er ingen vits å tro at julenissen skal komme med noen hjelpende gaver, sier Tettey til Dagbladet.