Spisstrøbbel i Uefa-cupen

I kveld spilles det om semifinaleplasser i Europa. Med de største stjernene på sidelinja.

(Dagbladet.no): Vålerengas overmenn i Uefa-cupen er fortsatt med i det gode selskapet når andre runde av kvartfinalene spilles i kveld. Newcastle tar i mot PSV Eindhoven etter et sterkt 1-1-resultat på bortebane. Men manager Bobby Robson føler seg ikke sikker på at engelskmennene kommer seg helskinnet til semifinalen.

- Begge lag kan vinne denne kampen. 0-0 sender oss videre, men med fem minutter igjen å spille ville du vært som en katt på et glovarmt tak om det resultatet sto seg. En enkelt tabbe ville sendt deg ut av turneringen, sier Robson til Uefas nettsider.

Newcastle stiller med nesten fullt lag. Bare Kieron Dyer er usikker før kampen mot PSV, mens nederlenderne sliter mer. Superspissen Arjen Robben strakk låret i seriekampen mot Groningen i helgen og spiller definitivt ikke.

- Robben ville vært god å ha, men vi har mye selvtillit akkurat nå, så vi har tro på å gå videre, sier PSV-trener Guus Hiddink.

Jevnt blir det uansett på St. James' Park, men Dagbladets tipsekspert Jon Sagbakken tror på Newcastle i denne kampen.

Inter i trøbbel

Den siste italienske representanten i Uefa-cupen etter mannefallet forrige runde sliter om dagen. Christian Vieri spiller ikke etter å ha blitt truffet av en glassflaske i hodet under helgens seriekamp i Italia. I tillegg er forsvarsklippen Marco Matterazzi ute med en hofteskade.

Det er dårlig nytt for et lag som ble spilt ut i Marseille, og som skal ta igjen 1-0-tapet fra det første oppgjøret.

Men heller ikke Olympique Marseille er problemfrie. Superspissen Didier Drogba fikk sitt tredje gule kort for overdreven feiring i den første kampen og må stå over. Drogba har vært Marseilles målgaranti i de europeiske kampene så langt i år.

- Didier har gitt oss så mye denne sesongen at det er på tide at vi gir noe tilbake til ham, sier Marseilles manager Jose Anigo.

Sagbakken har mest tro på Inter-seier i denne.

Spansk dominans

De to siste kvartfinaleoppgjørene har begge spanske lag. Går det som Sagbakken tror, blir både Villareal og Valencia å finne i semifinalene også.

Villareal tar i mot Celtic hjemme etter 1-1 fra Skottland. Det betyr et defensivt spansk lag, med ivrige skotter jagende et mål. Den spanske treneren Francisco Garcia tror Villareal går greit til semien:

- Hvis vi må kåre en favoritt til å gå videre blir det oss.

Også i den siste kvartfinalen må spanjolene finne seg i å være favoritter. Valencia slo Bordeaux 2-1 borte. Trener Rafael Benitez lar seg ikke affisere av at han mangler blant andre Pablo Aimar til oppgjøret.

- Det positive resultatet fra den første kampen gir oss et håp om at vi skal komme oss til neste runde uten alt for store problemer, sier han.

Og får støtte av tipsekspert Sagakken.

FIKK FLASKE I HODET: Christian Vieri fikk en glassflaske i hodet under helgens seriekamp mot Perugia, og spiller ikke kvartfinalekampen mot Marseille i kveld.