<strong>UVANLIG DIETT:</strong> Armand Duplantis har spist svært lite grønnsaker i oppveksten, ifølge han selv. Foto: REUTERS / Pascal Rossignol / NTB Scanpix
UVANLIG DIETT: Armand Duplantis har spist svært lite grønnsaker i oppveksten, ifølge han selv. Foto: REUTERS / Pascal Rossignol / NTB Scanpix Vis mer

Friidrettsstjerna Armand Duplantis overrasker:

Spiste ikke grønnsaker

Den svenske stavhopper-profilen Armand Duplantis kommer med oppsiktsvekkende diett.

Publisert

Den svensk-amerikanske stjerna Armand «Mondo» Duplantis har etter hvert blitt et mer og mer kjent navn i friidrettsverden. 20-åringen imponerte i 2019 da han tok sølv i stavsprang i Doha. I tillegg har han allerede et EM-sølv fra Berlin i 2018.

Duplantis har også verdensrekorden innen stavsprang innendørs, med 6,18 meter.

Til tross for at han er en av de mest lovende idrettsutøverne i Sverige, har han hatt en noe spesiell diett. Det avslører han på en pressekonferanse før Diamond League i Sveits.

OVER: Pål Haugen Lillefosse skjønte lite da han kom over lista under Diamond League-stevnet i Stockholm. Bilder med tillatelse fra NRK. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Fikk moren til å reagere

Duplantis får spørsmål om han er vegetarianer, noe han avviser blankt.

- Det var først i år jeg begynte med å spise grønnsaker. Min mor fulgte med på hva jeg åt i løpet av ei uke, og hun sa til meg at jeg spiser ikke grønnsaker. Da sa hun at jeg måtte spise mer frukt og grønt, avslører han ifølge svenske Aftonbladet.

- Det er kanskje det dere har hørt, men i går åt jeg en stor biff. Så jeg er helt det motsatte av å være vegetarianer, sier han.

Jakter ny rekord

Selv om han er mannen som hopper høyest om dagen, tror han at han fortsatt har mye å gå på. Men først må hverdagen kommer tilbake til normalen, sier han.

- Jeg vil ikke sette noen grenser, men jeg kan hoppe betydelig høyere enn de 6,18 meterne jeg allerede har hoppet. Jeg er fortsatt ung, og det føles som at jeg kan bli bedre på alt, mener Duplantis.

Han skal nå hoppe i Brussel på fredag, Berlin 10. september og Roma 17. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer