Friidrettsstjerna Armand Duplantis overrasker:

Spiste ikke grønnsaker

Den svenske stavhopper-profilen Armand Duplantis kommer med oppsiktsvekkende diett.

UVANLIG DIETT: Armand Duplantis har spist svært lite grønnsaker i oppveksten, ifølge han selv. Foto: REUTERS / Pascal Rossignol / NTB Scanpix
UVANLIG DIETT: Armand Duplantis har spist svært lite grønnsaker i oppveksten, ifølge han selv. Foto: REUTERS / Pascal Rossignol / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den svensk-amerikanske stjerna Armand «Mondo» Duplantis har etter hvert blitt et mer og mer kjent navn i friidrettsverden. 20-åringen imponerte i 2019 da han tok sølv i stavsprang i Doha. I tillegg har han allerede et EM-sølv fra Berlin i 2018.

Duplantis har også verdensrekorden innen stavsprang innendørs, med 6,18 meter.

Til tross for at han er en av de mest lovende idrettsutøverne i Sverige, har han hatt en noe spesiell diett. Det avslører han på en pressekonferanse før Diamond League i Sveits.

Fikk moren til å reagere

Duplantis får spørsmål om han er vegetarianer, noe han avviser blankt.

- Det var først i år jeg begynte med å spise grønnsaker. Min mor fulgte med på hva jeg åt i løpet av ei uke, og hun sa til meg at jeg spiser ikke grønnsaker. Da sa hun at jeg måtte spise mer frukt og grønt, avslører han ifølge svenske Aftonbladet.

- Det er kanskje det dere har hørt, men i går åt jeg en stor biff. Så jeg er helt det motsatte av å være vegetarianer, sier han.

Jakter ny rekord

Selv om han er mannen som hopper høyest om dagen, tror han at han fortsatt har mye å gå på. Men først må hverdagen kommer tilbake til normalen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer