Frida Karlsson i intervju med Dagbladet: Varsler skyhøyt løpsnivå

Splittede følelser etter Johaug-bragd

Frida Karlsson har i likhet med Therese Johaug enorm lungekapasitet. I tillegg har hun et veldig bra løpssteg, der Johaug ikke er kjent for optimal løpsteknikk. Nå vil Karlsson teste ut hvor raskt hun kan løpe.

VIL TESTE LØPSTALENTET. Frida Karlsson er inspirert av Therese Johaugs imponernede løperesultater - og tror at hun har det som skal til for å matche det. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet
VIL TESTE LØPSTALENTET. Frida Karlsson er inspirert av Therese Johaugs imponernede løperesultater - og tror at hun har det som skal til for å matche det. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Therese Johaug løp langt raskere enn VM-kravet på Bislett stadion torsdag kveld og samtidig viste EM-medaljepotensial, satt rivalen Frida Karlsson hjemme i Sollefteå og så på.

Der de fleste bøyde seg i støvet over prestasjonen, satt 20 år gamle Karlsson - omtalt som «den nye Johaug» av Dagbladet tilbake i 2018 - med en noe ambivalent følelse.

Ja, Karlsson var imponert over Johaug, men tenkte først og fremst på hva hun kunne og kan utrette som løper.

Overfor Dagbladet legger ikke Sveriges 20 år gamle langrennsstjerne skjul på at hun også kan løpe meget raskt på en 10 000 meter.

Karlsson har allerede vist at hun har en helt enestående lungekapasitet i likhet med Johaug - blant annet da hun slo verdenseneren på tremila i Holmenkollen - og tror selv at hun har bedre løpsteknikk enn Johaug.

- Jeg er god til å springe. Jeg har lange bein og bra lungekapasitet. Jeg har også et bra løpssteg, forteller Frida Karlsson til Dagbladet.

- Jeg springer mye i treningen, men ikke så mye på bane til vanlig. Det er klart man blir litt inspirert til å finne ut hva jeg kan få til på løpebanen når man ser hvor godt Therese hevder seg. Jeg må ut og teste hvor fort jeg faktisk kan løpe nå, sier 20-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer