Casper Ruud

Splittelse: - En gribb

Nordmannen er i ferd med å kvitte seg med stempelet. Men diskusjonen raser.

STJERNE: Casper Ruud på pressekonferanse i New York. Foto: Pontus Höök / NTB
STJERNE: Casper Ruud på pressekonferanse i New York. Foto: Pontus Höök / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud (23) er klar for semifinale i US Open.

I potten ligger ikke bare en første Grand Slam-tittel, men også en historisk førsteplass på ATP-rankingen. Men da må han gjøre et bedre resultat i turneringen enn spanjolen Carlos Alcaraz, som er i den andre semifinalen.

- Det er noe alle unge tennisspillere drømmer om, men jeg vil ikke tenke for mye på det, sa Ruud selv etter kvartfinalen.

Ruud er favoritt når han fredag kveld møter russiske Karen Khatsjanov. I den andre semifinalen møter Alcaraz 22.-seedede Frances Tiafoe.

Det er dermed sannsynlig at Ruud og Alcaraz møtes i en finale, hvor de både spiller om tittelen, og om å overta nummer én-plassen, som på liverankingen innehas av Rafael Nadal.

LER: Publikum brøt ut i latter av det Casper Ruud sa etter kampen mot Rafael Nadal. Video: MAX / Discovery+. Vis mer

- Veldig store

Tidligere tennisspiller og Eurosport-kommentator Christer Francke mener Ruuds vinnersjanser er bedre enn noensinne. Til tross for at han var i finalen mot Nadal i Roland Garros tidligere i år.

- Denne gangen er det ingen Nadal, Djokovic eller Federer som venter i finalen. Det er et helt nytt finalefelt, Casper er den mest erfarne av de fire igjen. Han har vært i en finale før, det er en fordel. Vinnersjansene er veldig store, mener Francke.

Denne sesongen har vært et skille i karrieren til Ruud. Han har vunnet 13 av sine 16 siste kamper på hard court.

Stemplet som gribb

Tidligere har han blitt anklaget for å ha tatt seg inn topp 10 på rankingen takket være seire i lavere rangerte grusturneringer.

Enkelte stemplet ham som en «gribb på grus» for dette. Noe blant annet The Guardian omtalte etter Snarøya-guttens imponerende kvartfinaleseier over italienske Matteo Berrettini.

IMPONERTE: Tirsdag kveld spilte Casper Ruud kvartfinale i Grand Slam-turneringen US Open. Der imponerte nordmannen. Bilder fra Discovery+ Vis mer

- Jeg bryr meg ikke i det hele tatt. Grus er et underlag med masse historie. Det er greit for meg å bli kalt en grusspiller, svarte Ruud selv tidligere i år om stempelet.

- Casper har forbedret veldig mye. Han gjør hele tiden forbedringer på det taktiske, backhanden hans er bedre, han behersker flere type underlag, og er en mer komplett spiller. Han spiller også litt mindre av de minste turneringene, de har nok blitt enda smartere på planlegging og forberedelser, forklarer Francke Ruuds utvikling.

Slakt

Det har også blitt påpekt at Wimbledon, hvor Ruud, røk ut tidlig, ikke ga rankingpoeng. I «The Tennis Podcast» blir rankingpoenget slaktet.

- Unnskyld til Casper Ruud, som er en enorm tennisspiller og en fin gutt, men absolutt ingen vil hevde at han er den beste tennisspilleren i verden, sier Catherine Whitaker, som til vanlig jobber som reporter i Eurosport.

- Det er dumt for dem som gjorde det bra i Wimbledon. Men jeg har ikke tenkt så mye på det. Poengsystemet er som det er, Casper har de poengene han har fordi han har vunnet kamper, mange av de er i Masters 1000 (høyeste nivå under Grand Slam, journ.anm.) også, påpeker Francke.

Om Ruud skulle kapre førsteplassen vil det bli en tøff øvelse å holde seg der. Djokovic, regnet som verdens beste spiller de siste åra, spiller ikke US Open på grunn av sin status som uvaksinert.

Mens tyske Alexander Zverev fortsatt ikke er tilbake etter skaden han pådro seg i Roland Garros-semifinalen mot Nadal tidligere i år.

- Det er vanskeligere å holde seg på nummer en, det blir tøft. Da skal han begynne det bra i innendørsturneringene som kommer, men det kan han også gjøre, avslutter Francke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer