Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i sjakk-VM

Spøkefull Carlsen: - Spørsmålet ditt er veldig opprørende

Magnus Carlsen var i lunefullt humør dagen før sjakk-VM.

I STORFORM: Magnus Carlsen skapte latter blant pressen gjentatte ganger dagen før sjakk-VM. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix
I STORFORM: Magnus Carlsen skapte latter blant pressen gjentatte ganger dagen før sjakk-VM. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Torsdag ettermiddag stilte Magnus Carlsen (27) og Fabiano Caruana (26) opp til pressekonferanse dagen før sjakk-VM braker løs, og den norske verdensmesteren viste lite tegn til nervøsitet.

27-åringen var i det spøkefulle hjørnet og framprovoserte latter blant pressen gjentatte ganger med sine svar, noe som kan illustreres med da de to sjakkstjernene ble spurt om de har med seg kvinnelig støtte til London.

- Jeg tror ikke det. Damene hater meg. Jeg frastøter kvinner, svarte Carlsen til stor latter blant de oppmøtte.

- Jeg får mest kvinnelig støtte av moren min, og det er det jeg synes hjelper mest. Jeg har også med meg mange venner, inkludert kvinnelige venner, sa Caruana.

Stjernemøte

Magnus Carlsen tok VM-tittelen i 2013 i kamp mot Viswanathan Anand, og har forsvart den to ganger mot Anand i 2014 og Sergej Karjakin i 2016.

Denne gangen skal han forsvare tittelen mot amerikanske Fabiano Caruana, som er rangert som nummer to i verden - plassen bak Carlsen.

- Dette er kampen vi alle har ventet på, konkluderte ordstyrer Daniel King.

Det er fem år siden Carlsen tok sin første VM-tittel, og en østerriksk journalist lurte på om nordmannen føler seg annerledes nå sammenliknet med de tidligere oppgjørene.

- Jeg føler meg alltid litt annerledes. Jeg har blitt litt eldre, så jeg føler meg eldre. Det er et kjøligere sted, så jeg føler meg litt kaldere. Ellers er det mye av det samme. Jeg gleder meg veldig til å starte, Caruana er en formidabel motstander, men jeg skal gjøre mitt beste for å vinne igjen, sa Carlsen.

- Jeg må skjerpe meg

Nordmannen fikk spørsmål om han anså seg som favoritt eller underdog, og den regjerende verdensmesteren måtte humre av spørsmålet.

- Det har vært en stund siden jeg så på meg selv om en underdog. Hvis du har vært ranket som nummer én i sju år og har tatt tre VM-titler og du ser på deg selv som en underdog, så er det noe seriøst galt med deg psykisk, sa Carlsen, men la til:

- Når det er sagt, så skal det sies at Fabiano er en formidabel motstander. Resultatene hans dette året taler for seg. Jeg vet at hvis jeg spiller på samme nivå som jeg har gjort i det siste, så vil jeg ikke vinne. Jeg må skjerpe meg, men jeg har troen på ferdighetene mine til å gjøre nettopp det.

Saken fortsetter under videoen.

RISTER PÅ HODET: Magnus Carlsen mottok sølvmedaljen etter VM i lynsjakk, men her forlater han premieseremonien - tydelig misfornøyd. Video: NRK Vis mer

- Opprørende spørsmål

Utfordreren fikk også spørsmål om han kunne se noen svakheter i Carlsens spill.

- Jeg ser ikke noen klare svakheter hos Magnus. Feilene han gjør er individuelle, det er ikke noe tydelig mønster. Det gjelder de fleste spillerne i toppen. Samtidig gjør han fortsatt feil, det gjør vi alle, og utfordringen er å gripe sjansen når den byr seg, sa Caruana.

Carlsen uttalte i 2015 at hans største svakhet er å kontrollere følelsene sine, og en spansk journalist lurte på om nordmannen hadde jobbet med dette.

- Spørsmålet ditt er veldig opprørende for meg, svarte Carlsen til latter blant publikum, før han la til:

- Nei da, jeg tror jeg har blitt roligere enn det jeg var da, men spørsmålet er om jeg spiller bedre. I det siste har jeg ikke det, men jeg er sikker på at jeg kan gjøre mer. I det siste har jeg nesten vært apatisk, så det har gått i feil retning. Jeg må finne en mellomting, svarte Carlsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!