Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spøkefull Horn: - Jeg må vel gå av meg noen kilo mot VM

Skiskytter Fanny Welle-Strand Horn (26) innser at hun har sin styrke i utforkjøringene.

BRA UTFOR:  Fanny Welle-Strand Horn har god fart i utforbakkene.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BRA UTFOR: Fanny Welle-Strand Horn har god fart i utforbakkene. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Fredag sto hun for en stor overraskelse da hun danket ut hele verdenseliten på sprinten i tyske Ruhpolding. To dager senere skuffet hun med 24.-plass på fellesstarten, men Horn var (nesten) like blid.

Kanskje var grunnen farten hun hadde i utforbakkene i den tyske løypa. Inn mot annen skyting gled hun ifra konkurrentene og tok ledelsen.

- Jeg skal si at smørerne har gjort en bra jobb i dag, men det var ikke bare skiene. Jeg er absolutt best i utfor i feltet, tror jeg.

- Jeg vet ikke om det er positivt eller negativt. Jeg lurer på om jeg skal prøve å gå av meg noen kilo fram mot VM, så jeg kommer opp bakkene også. Jeg får bruke de sterke sidene mine, spøkte en lattermild Horn til NTB.

Full fart Spøk til side; den norske jenta har et poeng. Hun og lagvenninnene parkerer ofte konkurrentene når løypa heller nedover.

- De la om løypa her fordi tyskerne og de andre ikke klarer å kjøre utfor. Jeg savner den gamle utforkjøringen her, men den er ikke så verst denne heller. Forskjellen er at jeg har det morsomt utfor, mens de andre er redde, sier Horn.

- Du vurderer ikke alpin-VM i starten av februar?

- Ha-ha. Dem har jeg ikke sjanse mot, men jeg lar meg inspirere. Det er mange gode, norske jenter og gutter på ski, så det gjelder å lære litt.

Sunnhet + kos Horn minner om fysikkens lover mens hun er inne på temaet om at det går fort i utforbakkene.

- Man har sine sterke sider. Det går litt raskere oppover om du er lett og litt raskere nedover om du er litt tyngre.

Med andre ord blir det ingen slankekur før VM.

- Det får bli en spøk, altså. Jeg jobber målrettet hver dag for å gjøre ting riktig og optimalt. Men jeg kjører en blandet livsstil med både frukt og grønt og sjokolade og digg, så det er ikke der jeg legger inn støtet mot VM. Vi får prøve å være smarte. Man skal leve litt også, avslutter Horn.

(NTB)