«Spøkelsesmålet» hele England snakker om

- Feil å si at det ikke spilte noen rolle, sier Thorstvedt.

- IKKE OVER: Chelsea-kaptein John Terry titter tilbake på ballen Juan Mata har forsøkt å få over linja. - Ikke over, sa Terry etter kampen, men dommer Martin Atkinson dømte mål, noe han senere beklaget, ifølge Spurs-manager Harry Redknapp. Foto: The FA via Getty Images
- IKKE OVER: Chelsea-kaptein John Terry titter tilbake på ballen Juan Mata har forsøkt å få over linja. - Ikke over, sa Terry etter kampen, men dommer Martin Atkinson dømte mål, noe han senere beklaget, ifølge Spurs-manager Harry Redknapp. Foto: The FA via Getty ImagesVis mer

(Dagbladet): Tottenham - Chelsea 1-5.

- Ballen er ikke i nærheten av å krysse linja, sa Viasat-ekspert Thomas Myhre etter å ha sett Chelseas 2-0-scoring bli godkjent fire minutter etter pause på Wembley i går.

Juan Matas omdiskuterte scoring pryder de fleste sportsforsidene i England i dag, og ett tema er gjennomgående: Nå er det på tide å få på plass mållinjeteknologi.

Tidligere Tottenham-keeper og TV 2-ekspert Erik Thorstvedt fikk ikke sett FA-cupsemifinalen direkte i går, men også han er oppgitt over det han etterpå fikk se av Martin Atkinsons avgjørelse på stillingen 1-0.

- Det så ikke ut som ballen nådde streken engang. Jeg har full respekt for at dommerne har det drit vanskelig, og full respekt for at de kan gjøre feil, men i går burde det ha vært enkelt, for ballen var såpass klart ikke over, sier keeperkjempen til Dagbladet.

Helt annet kampbilde
Chelsea-kaptein John Terry lå inne i målet med full oversikt over ballen Juan Mata forsøkte å presse over streken, og innrømte etter kampen i går at den neppe gjorde det.

Tottenham-manager Harry Redknapp uttalte samtidig at dommer Atkionson hadde beklaget at han dømte mål.

- Jeg har snakket med ham, og han sa at han var mer lei seg for målet enn det jeg var. Jeg sa til ham: Det tror jeg ikke, sier Spurs-sjefen.

Chelsea-manager Roberto di Matteo var kjapp med å påpeke at laget hans scoret fem ganger, ikke bare to, men det er et argument Erik Thorstvedt ikke kjøper helt.

- Det mener jeg er feil, for fotball er et dynamisk spill. Stillingen betyr ganske mye, og kampbildet blir et helt annet om det målet ikke hadde blitt godkjent. Jeg sier ikke at Tottenham hadde vunnet kampen, men det kunne gått veldig annerledes, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Det Terry, Redknapp og Thorstvedt alle er enige om, er at det er et spørsmål om tid før mållinjeteknologien tvinger seg fram.

- Det er helt klart. Jeg har aldri sett på det som en stor greie, men det blir så tydelig når det skjer i storkamper som denne. Vi kommer aldri til å greie å luke ut menneskelige feil, men dette er faktisk en type feil det er mulig å luke ut, sier Thorstvedt til Dagbladet.

To konkurrerende systemer
Fifa har også satt i gang omfattende tester av to potensielle systemer, og planen er å ta en avgjørelse i juli i år. Sonys HawkEye-system brukes allerede i tennis og cricket, mens den andre aktuelle løsningen, GoalRef, bruker et magnetfelt som «kommuniserer» med spesiallagde baller.

Fifa vil nå forsikre seg om at disse er presise og raske nok før de tar en avgjørelse på et møte 2. juli.

- Det er klart at slike avgjørelser gir oss noe å snakke om, og det er heller ikke sånn at vi trenger å innføre dette i breddefotballen. Men på toppnivå trenger vi en definitiv ja/nei-greie, og det bør være klart innenfor de økonomiske rammene i toppfotballen, mener Erik Thorstvedt.

At siste mulighet for pokal i år røk for Tottenham på Wembley i går ettermiddag, håper Thorstvedt Spurs klarer å riste av seg så fort som mulig.

- Jeg er spent på å se hvordan man reagerer på en sånn greie. De har ikke råd til å gå i kjelleren eller sutre, og det hadde vært helt utrolig om de skulle glippe alt mot slutten nå, etter det som lenge var en strålende sesong, sier keeperkjempen.

- Det ble jo lenge snakket om gull, til og med, og mot City på Etihad var de to centimetre fra å score 3-2 mot slutten, før de tapte 3-2. Etter det virker det som lufta gikk litt ut. Men jeg håper at de greier å stå løpet ut i ligaen, det ville vært helt utgjort om de skulle misse Champions League-plass nå, sier Thorstvedt.

BAKFRA: 2-0-scoringen fra en annen vinkel. Skjermdump: Viasat
BAKFRA: 2-0-scoringen fra en annen vinkel. Skjermdump: Viasat Vis mer