- Spøker for VM

Thor Hushovd skadet kneet i det belgiske rittet GP Van Steenbergen i går. Dermed er sykkel-VM i fare.

- Det er veldig kjedelig at dette skjedde akkurat nå. Jeg hadde funnet en god form, vant et løp på søndag, og motivasjonen var på topp. Og så skjer det her, forteller en deprimert Thor Hushovd til Dagbladet.

Hushovd lå godt an i det belgiske rittet GP Van Steenbergen, da ei gruppe på fire- fem syklister veltet foran ham.

Som kniver

- Jeg forsøkte å svinge unna, og kom nesten unna, men det kom en annen sykkel i veien. Jeg tippet over styret, og landet med kneet oppå eikene til sykkelen foran meg. Når farten er 40- 50 km/t, og jeg veier 80 kilo, er sånne eiker skarpe som kniver, forteller Hushovd.

Hushovds kne fikk et dypt kutt, som ble sydd igjen på sykehuset.

- Jeg kan så vidt gå hvis jeg støtter meg, men jeg kan ikke bøye kneet. Legen sa at jeg må holde meg i ro i to uker, så vi får se hvordan det utvikler seg. Kneet er et utrolig sårt punkt for syklister- bokstavelig talt for meg nå- så det er ikke noe jeg kødder med. I verste fall kan VM ryke, frykter Hushovd.

VM i landevei går av stabelen i Canada den 7.- 12. oktober. Der var Hushovd en selvskreven deltaker, sammen med Kurt Asle Arvesen.

Sykkelpresident Erik M. Aarethun hadde ikke hørt om fallet da Dagbladet ringte.

- Det er ikke kjedelig bare for Thor om han ikke får deltatt i VM, men også for oss. Han er en som vi setter lit til i VM, og jeg håper absolutt at det går bra med ham, forteller Aarethun.

Men han ser ikke mørkt på situasjonen.

Uerstattelig

- Sånne ting kan virke dramatisk når det skjer, men man må huske på at syklister er hardføre folk. Det første de tenker på når de ligger i asfalten, er at de må komme seg opp igjen. En som er i så god form som Thor kan takle en treningspause. Han er en eminent rytter, og har bare gjort det bedre og bedre. Han er en meget stor profil som har gjort en god sesong, så vi får absolutt krysse fingrene. Det er ikke så godt å erstatte Thor Hushovd, sier Aarethun.

Hushovds lagkamerat i Crédit Agricole, Mads Kaggestad, ga seg etter ti mil i GP Van Steenbergen. Kurt Asle Arvesen brøt også, mens norgesmester Gabriel Rasch kom inn på 13. plass.

SKADET: Thor Hushovd ble skadet i det belgiske sykkelrittet GP Van Steenbergen i går, og nå frykter syklisten for sin deltakelse i VM i oktober.