Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agent Imad El Hammichi og Tobias Heintz

Spøker med Smeruds «spydige» kommentarer

- Vi blir hengt ut, sier Tobias Heintz til TV 2 om Leif Gunnar Smerud. Nå har spilleren latt seg avbilde i et forsøk på å «ufarliggjøre en lei situasjon».

FERDIG: Tobias Heintz har trukket seg fra U21-landslaget sammen med Dennis Johnsen og Rafik Zekhnini. Årsaken skal være uenigheter med hovedtrener Leif Gunnar Smerud. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
FERDIG: Tobias Heintz har trukket seg fra U21-landslaget sammen med Dennis Johnsen og Rafik Zekhnini. Årsaken skal være uenigheter med hovedtrener Leif Gunnar Smerud. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Tirsdag avslørte TV 2 at Tobias Heintz, Dennis Tørset Johnsen og Rafik Zekhnini nekter å spille for U21-fotballandslaget så lenge Leif Gunnar Smerud er hovedtrener. Årsaken skal være misnøye over treninger, for defensiv inngang til kampene og at spillere brukes i andre posisjoner enn hva de normalt er vant til.

Heintz fortalte også til avisa at i hans første samling for året ble han hengt ut av Smerud.

- Smerud startet første samling med det nye laget med et møte der han hadde en powerpoint-presentasjon. Der sto det: «Hvordan skal vi slå gode lag med gode spillere når vi har Heintz i et kjøleskap i Tyrkia». Det var det første som ble tatt opp foran et helt nytt lag. Seinere kommer han med en ny spydig kommentar: «Du Heintz, du har sikkert gode tips til filmer og TV-serier til de andre guttene, siden du ikke gjør noe i Tyrkia».

Humor

Heintz' agent, Imad El Hammichi, er til stede i Tyrkia, og tirsdag kveld valgte duoen å bruke humor i kjølvannet av U21-trenerens kommentarer.

Twitter har Hammichi publisert to bilder som står i stil til det Smerud skal ha sagt til Heintz.

Med påfølgende tekst: «Hvordan skal vi slå gode lag med gode spillere når vi har Heintz i et kjøleskap i Tyrkia», poserer Heintz i et kjøleskap.

I det andre bildet slapper Heintz av på sofaen, fordi «Du Heintz, du har sikkert gode tips til filmer og TV-serier til de andre guttene, siden du ikke gjør noe i Tyrkia».

- Ufarliggjøre situasjonen

På spørsmål om hvorfor agenten valgte å publisere disse bildene, svarer han dette:

- Dette var et forsøk på å ufarliggjøre en lei situasjon for alle parter. Jeg observerer at dette har blitt tolket både positivt og negativt, det lever vi veldig fint med, skriver Hammichi i en SMS til Dagbladet.

På videre spørsmål om alvorligheten i disse kommentarene, avstår agenten fra å uttale seg.

- Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, skriver han.

Avkrefter mobbing

Dagbladet har forsøkt å komme i dialog med Leif Gunnar Smerud og Tobias Heintz.

Til Dagbladet skriver Smerud at han har ingenting å tilføye utover tidligere uttalelser i denne saken. I et intervju med TV 2, uttalte treneren seg om kommentarene det blir påstått at han har sagt

- Jeg tenker at det en trener kan si og ha fokus på er ting som kan utvikles og heve laget. Her har vi hatt en prosess over tid der jeg har prøvd å synliggjøre til spillerne hva som kreves og forventes, og jeg kan ikke stille meg til doms over hva man kan og ikke kan si som trener, forteller Smerud som avkrefter at han henger ut spillere på landslagssamling.

Tobias Heintz har ikke besvart våre henvendelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media