Martin Ødegaard

Spøkte om ryktene

Martin Ødegaard (24) var i det spøkefulle hjørnet da han kommenterte romanseryktene med Helene Spilling (26).

Ståle Solbakken og Martin Ødegaard møter pressen før Norges landskamp mot Spania. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA/OSLO (Dagbladet): Torsdag møtte Martin Ødegaard pressen før lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Spania. Der fikk landslagskapteinen som ventet spørsmål om romanseryktene med Helene Spilling.

Nei, jeg hadde gledet meg til å snakke om det med «B-laget», men de valgte å ikke spørre. Enig den artikkelen du skrev, så det var trist, svarte Ødegaard på spørsmål fra Dagbladet.

- Var du involvert i at bildet ble slettet?

- Jeg har svart på det tre ganger. Jeg har ikke noe mer å si om det.

Martin Ødegaard fikk spørsmål om det mye omtalte rød løper-bildet med proffdanser Helene Spilling på torsdagens pressekonferanse. Vis mer

Podkasten ble tema

24-åringen sikter til artikkelen Dagbladet publiserte onsdag kveld. Der svarte «B-lagets» Marius Skjelbæk på spørsmål om hvorfor de ikke spurte landslagskapteinen om romanseryktene da han gjestet den populære podkasten.

- Var du fristet til å stille spørsmålet?

- Nei, egentlig ikke. Jeg tror at hvis han hadde følt for å snakke om det, så hadde han gjort det selv, sier programleder Skjelbæk til Dagbladet.

Les hele artikkelen her:

Landslagssjef Ståle Solbakken fikk også spørsmål om han forbereder spillerne sine på spørsmål om privatlivet.

- Han har jo ikke hatt noe kjæreste før, så det er ikke noe å svare på, gliste Solbakken før han roste den norske pressen:

- Det skal vel norsk presse ha. Dere har et litt avslappet forhold til sånne ting. Jeg tror at han får kjørt seg mer der han er. Engelsk presse er lenger framme på sånt.

SAMMEN PÅ PRISUTDELING: Martin Ødegaard og Helene Spilling. Faksimile: Dagbladet
SAMMEN PÅ PRISUTDELING: Martin Ødegaard og Helene Spilling. Faksimile: Dagbladet Vis mer

Avbildet sammen

Drammenseren ble avbildet sammen med Skal vi danse-profilen under London Football Awards i den engelske hovedstaden mandag i forrige uke.

Ødegaard ble kåret til Premier Leagues beste spiller blant de London-baserte lagene - og ut fra bildene fra prisutdelingen kunne det se ut som at Ødegaard hadde tatt med seg Spilling som sin utvalgte gjest. De sto tett inntil hverandre og smilte til fotografene.

SISTE FINPUSS: Martin Ødegaard på trening i forkant av EM-kvalikkampene mot Spania og Georgia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
SISTE FINPUSS: Martin Ødegaard på trening i forkant av EM-kvalikkampene mot Spania og Georgia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Ny vending

Saken tok en ny vending da bildene på mystisk vis ble fjernet fra NTBs bildebase. Uten at noen visste hvorfor.

Visuell redaktør i NTB, Christina Dorthellinger, forklarte overfor Dagbladet hva som hadde skjedd:

- Vi fikk en slettemelding fra Shutterstock i går kveld. Det får man ofte, da er det alltid i 99,999 prosent knyttet til rettigheter, og det er det i dette tilfellet. Så lenge vi ikke har rettighetene til bildene må vi enten legge de skjult eller slette, opplyste Dorthellinger onsdag forrige uke.

RYKTET GÅR: Flere spekulerer i om det er søt musikk mellom Helene Spilling og Martin Ødegaard. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

Seinere samme dag kunne Dagbladet avsløre at det var Arsenal som hadde bedt om at bildene ble fjernet.

- Bildene ble fjernet etter forespørsel fra klubben, skrev Paul Nanson, sjef for arrangementet London Football Awards, i en mail til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer