Spolerte Sør-Afrikas åpningsfest på målstreken

— Jeg hadde lyst til å dø, sier uheldige Parker.

UFRIVILLIG MESTERREDNING: Kagisho Dikgacoi kom flyvende på bakre stolpe og styrte ballen mot det åpne målet, men lagkamerat  Bernard Parker klarte på mystisk vis å komme seg mellom ballen og nettmaskene og forhindret dermed scoring.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
UFRIVILLIG MESTERREDNING: Kagisho Dikgacoi kom flyvende på bakre stolpe og styrte ballen mot det åpne målet, men lagkamerat Bernard Parker klarte på mystisk vis å komme seg mellom ballen og nettmaskene og forhindret dermed scoring.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / VINCENZO PINTOVis mer

||| • Sør-Afrika - Irak 0-0.

Bernard Parker sto i veien for lagkamerat Kagisho Dikgacois nikk og kostet Sør-Afrika seieren i åpningskampen i FIFAs kontinentcup.

— Jeg hadde lyst til å dø. Dessverre kan jeg ikke skru tiden tilbake, og jeg må bare prøve å legge det bak meg, sa den ulykkelige spissen.

Sør-Afrika slet med å bryte ned et defensivt Irak-lag. Seks minutter før slutt lyktes det endelig da Dikgacoi nikket forbi keeper Mohammed Kassid. Ballen traff imidlertid Parker som svært ufrivillig reddet på streken - se video av hendelsen HER (ekstern lenke).

Dermed endte det 0-0. Sør-Afrikas landslagssjef Joel Santana la skylden på defensive irakere.

— De prøvde ikke engang å spille fotball. De prøvde bare å lamme spillet vårt. Vi hadde 17 avslutninger mot deres tre. Vi spilte bra og kunne lett ha scoret to-tre mål, men slik er fotball noen ganger, sa brasilianeren.

Iraks landslagssjef Bora Milutinovic var ikke enig i kritikken.

— Vi gjorde alt vi kunne for å vinne kampen. Jeg beklager dersom dere syntes det var kjedelig. For meg var dette et av høydepunktene i min karriere. Vi har en sjanse til å gå til semifinale, sa serberen som har ledet fem ulike lag i fem VM-sluttspill, og tatt fire av dem til cupspillet.

Kontinentcupen er generalprøve for VM-sluttspillet neste sommer.

Transportkaos

Tidligere Rosenborg-spiller Macbeth Sibaya dominerte midtbanen og hadde den eneste gode sjansen i en kjedelig første omgang på nesten fullsatte Ellis Park.

Tribunene var bare en tredels fulle under den spektakulære åpningsseremonien, men det hadde sammenheng med transportkaos. Busser med tilskuere sto helt fast i trafikken på vei til stadion.

Omfattende sikkerhetstiltak bidro også til at det tok lang tid å ta seg inn på kampen, men litt etter litt fyltes tribunene.

De som kom for sent gikk som nevnt ikke glipp av så mye i første omgang. Sør-Afrika, som overraskende stilte med Steven Pienaar på benken, slet med å bryte gjennom asiamesterens forsvarsrekker.

Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO Vis mer

Lyktes ikke
Milutinovics lag var velorganisert defensivt, men våget lite framover.

Sør-Afrika skrudde opp tempoet i annen omgang. Først mot slutten kom de riktig store sjansene, først ved innbytter Katlego Mashego, deretter ved Dikgacoi.

Mål ble det ikke, og dermed endte det uavgjort i kampen mellom to lag som må forventes å kjempe om en semifinaleplass i gruppa der europamester Spania er stor favoritt, mens New Zealand tippes å ende sist.

(NTB)