Sponsor-rush og økt satsing for freeskiing

Utvider landslag før Sotsji-OL.

SATSER: Nå skal det ansettes en trenerassistent i Freeskiing, i tillegg til at det er opprettet et rekruttlandslag. Det betyr mye for Tiril Sjåstad Christiansen og de andre utøverne på landslaget. Foto: AFP PHOTO /JEAN-PIERRE CLATOT / NTB Scanpix
SATSER: Nå skal det ansettes en trenerassistent i Freeskiing, i tillegg til at det er opprettet et rekruttlandslag. Det betyr mye for Tiril Sjåstad Christiansen og de andre utøverne på landslaget. Foto: AFP PHOTO /JEAN-PIERRE CLATOT / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Norges Skiforbund øker nå satsingen rundt freeskiing (slopestyle og halfpipe på twintip-ski), fram mot OL i Sotsji neste vinter.

I tillegg til å utvide landslaget er det også opprettet et rekruttlandslag, og nå skal det ansettes en trenerassistent, som skal hjelpe landslagssjef Christopher Frankum. Den økende satsingen er takket være tre nye sponsor avtaler, med DNB som generalsponsor, samt Thon Hotels og Tine som hovedsponsorer.

Medaljekandidater - Takket være våre nye sponsorer kan vi nå bedre det sportslige opplegget, og med økt støtte fra Olympiatoppen satser vi nå fullt mot OL. Vi har hatt en rekordstor eksponering i media det siste året, og vi har overgått alle målsettinger vi hadde, sier Christopher Frankum til Dagbladet.

- Vi har fått mye oppmerksomhet, og har hatt en medlemsvekst på 30 prosent. Utviklingen har hele tiden vært der, men nå har flere fått øynene opp for det vi driver med.

Først i januar blir det klart hvor mange plasser Norge får i OL, men sånn der ser ut nå blir det fire gutter og én jente.

- Vi har medaljekandidater både i gutte- og jenteklassen. Nordmenn er glad i å følge med på OL-kandidater, så det er flere og flere som følger med. Vi har hatt mange fans i flere år, men disse har nå blitt eldre, og bidrar til å spre kunnskap om sporten.

Viktig for utøverne For utøverne betyr det mye at satsingen økes.

- Det betyr veldig mye for hele sporten. Det har fungert bra sånn det er i dag også, men nå vil det bli enda bedre, sier Tiril Sjåstad Christiansen til Dagbladet.

- Både at vi utvider lagene, men også får inn en ny trener vil styrke oss, og kan bidra til økt rekruttering, sier 18-åringen.

Og det er mye takket være Sjåstad Christiansens innsats forrige sesong at sporten har fått så mye oppmerksomhet.

FAVORITT: Tiril Sjåstad Christiansen er en av medaljekandidatene i OL i Sotjsi neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FAVORITT: Tiril Sjåstad Christiansen er en av medaljekandidatene i OL i Sotjsi neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

I januar vant hun X-games som 17-åring. Foreløpig er hun eneste jente på landslaget, men Frankum håper flere vil ta steget opp.

- Vi har et par jenter til som er verdenscup-kandidater, men Tiril har vært med på å øke interessen også for jenter. Hun reiser rundt som eneste jente blant gutta, i en sport som er kjent for å være veldig tøff. Hun har gjort det veldig bra, og har vist en god figur, noe jeg tror mange jenter legger merke til. I tillegg er hun en av våre største medaljekandidater i OL, sier Frankum om 18-åringen.

Sportslig satsing Framover vil Frankum vil jobbe mer opp mot sponsorer og skaffe inntekter, mens den nye treneren skal konsentrere seg 100 prosent om trening og konkurranser.

- Jeg skal også følge opp det sportslige, men vi er helt avhengig av å være to stykker framover. Det skjer veldig mye, og vi har blitt en stor gjeng. Vi håper å få inn en person som kan mye om sporten vår, men som også har generell kunnskap om trening og skadeforebygging. Jeg er helt sikker på at vi får inn en bra person, for dette er for mange en drømmejobb, sier Frankum.

Nytt fra i fjor er at det er opprettet et rekruttlandslag i tillegg til landslaget.

 -Vi ser at det vokser fram flere gode utøvere, og utøverne på rekruttlandslaget vil også kunne være med å kjempe om plasser i konkurransene, sier Frankum.

FÅR HJELP: Landslagssjef Christopher Frankum får nå en assistenttrener. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
FÅR HJELP: Landslagssjef Christopher Frankum får nå en assistenttrener. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer