DOP-KONSEKVENS: Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB varsler endringer i sponsorkontraktene med friidrettsforbundet. Foto: Dnb
DOP-KONSEKVENS: Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB varsler endringer i sponsorkontraktene med friidrettsforbundet. Foto: DnbVis mer

Sponsor varsler DOPING-BØTER

Fornyer trolig med Friidrettsforbundet, men på strengere vilkår.

(Dagbladet): Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB sier at sponsorkontrakta med Norges friidrettsforbund trolig vil bli fornyet - men at teksten i kontrakta vil bli endret. De nye kontraktene som signeres etter Vukicevic-saken vil inneholde et skjerpet punkt om doping.

- Vi har nulltoleranse i forhold til doping, og i de nye sponsorkontraktene vil det være sanksjonsmuligheter i forhold til dopingsaker, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB til Dagbladet.

Innfører bøter Han bekrefter at dette vil dreie seg om bøtelegging av forbund - eller utøvere - som bryter dopingbestemmelsene.

- Det kan være økonomiske sanksjoner. Dette må vi forhandle fram, men fra vår side ønsker vi å ha økonomiske sanksjonsmulighet ved brudd på dopingreglementet. Nå har vi bare kontrakter med forbund, men om vi hadde sponset enkeltpersoner ville det også berørt dem, sier Midteide.

- Uheldig for oss Vukicevic-saken har ikke gått upåaktet hen hos forbundets største sponsor:

- Hvordan forbundet håndterer den har ikke vi lagt oss opp i. Men vi har selvfølgelig snakket om saken, den er uheldig for forbundet og for oss som sponsor, sier Midteide.

DNB skal ha brukt omkring fem millioner kroner på å sponse norsk friidrett.

- Dette har vært en tøff test for friidrettsforbundet, og det er ikke heldig at det kommer sånne saker i et forbund vi er med å sponse. Det er klart vi har snakket om den saken mens vi har forhandlet gjennom høsten, den har vært uheldig for alle parter, sier Midteide.

- Rent til jul Norsk friidrett har i år hatt både Tysse-saken og Vukicevic-saken på sitt bord. Blant dem som har presset på for å rydde opp er idrettspresident Børre Rognlien.

- Det skal lukte rent til jul, lovte Rognlien da han nylig la fram kontraktene som heretter binder ledere, trenere og utøvere til å holde seg unna både doping og verdimessige gråsoner.