Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sponsoren til Formel 1-stjerna dro en aldri så liten Trump-vits. Det skulle de ikke ha gjort

«Alle meksikanere!»

LER IKKE: Formel 1-stjerna Sergio Perez har gjort det klart at han kutter alle bånd til sponsoren sin «Hawkers». Foto: NTB Scanpix
LER IKKE: Formel 1-stjerna Sergio Perez har gjort det klart at han kutter alle bånd til sponsoren sin «Hawkers». Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Formel 1-stjerna Sergio Perez har gjort det klart at han kutter alle bånd til sponsoren sin «Hawkers».

Bakgrunnen for bruddet er at solbrilleprodusenten så sitt snitt til å komme med en aldri så liten morsomhet mandag i forbindelse med det amerikanske presidentvalget. Det skriver den spanske avisa AS.

Utgangspunktet for den noe satiriske markedsføringa, er Trumps utsagn og ønske om å få bygget en mur mellom USA og Mexico (krever innlogging). En mur han har sagt at han synes Mexico selv skal betale for.

«Alle meksikanere!»

Hawkers la ut et bilde av solbrillene, og skrev som følger:

«Alle meksikanere! Ta på dere disse brillene så er det ingen som ser at dere gråter når dere bygger muren.»

«Morsomt», tenkte de. Perez er ikke enig.

Han tok selv til Twitter i går og gjorde det klokkeklart hva han tenkte om vitsen.

- Dette var en slett kommentar. I dag bryter jeg alle bånd med Hawkers. Jeg vil ikke la noen gjøre narr av landet mitt, skriver han.

Optimist

Mexicos president Enrique Pena Nieto sier at han og Trump er enige om å møtes for å drøfte forholdet mellom de to landene.

Ifølge Pena Nieto har de to hatt en «hjertelig, vennlig og respektfull» telefonsamtale, der den mexicanske presidenten benyttet anledningen til å gratulere Trump med valgseieren.

VANT: Donald Trumps seierstale. Video: CNN. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er optimistisk. Det er klart at det innledes en ny fase i forholdet når det kommer en ny regjering, men jeg tror også det er en stor mulighet for utviklingen av begge landene, sa Pena Nieto i går.

I Det hvite hus

Trump på sin side var i dag i Det hvite hus, der han hadde en lengre samtale med den sittende presidenten Barack Obama.

Ifølge Trump skal Obama ha fortalt ham om noen av vanskelighetene han hadde støtt på, men også om noen av de flotte tingene som har blitt oppnådd.

- Jeg ser veldig fram til å jobbe med presidenten og å få råd fra ham i framtida, sa Trump.

Samtidig som Obama og Trump snakket, hadde førstedame Michelle Obama og Trumps kone Melania et eget møte.

- Michelle har hatt muligheten til å møte den kommende førstedama, og de hadde en flott samtale. Vi vil forsikre oss om at de føler seg velkomne her, sa Obama.

MØTES FOR FØRSTE GANG: President Obama inviterte den nyvalgte presidenten Donald Trump til Det hvite hus. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media