Sponsorene vurderer å trekke støtten.

Sponsorene: - Skadelig for hoppsporten

Hoppsaken vil ingen ende ta og nå vurderer sponsorene å trekke støtten.

Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hoppbråket har dominert nyhetsbildet den siste tida. Hoppsjef Clas Brede Bråthen (52) har fått støtte fra landslagshopperne, trenerteamet og sponsorer. I går kom det fram at Bråthen hadde avvist alle tilbudene fra Skiforbundet.

Nå har det kommet en felles uttalelse hvor sponsorene til hopplandslaget i Norges Skiforbund (NSF) sier at de vurderer å ikke fornye kontrakter ut over kommende sesong.

- Gjennom media de siste ukene har hopplandslagets sponsorer blitt gjort oppmerksom på at det pågår interne stridigheter mellom Norges Skiforbund (NSF) og hoppmiljøet. Vi synes denne saken er bekymringsverdig og har hatt møter med partene for å få en bedre forståelse av situasjonen, som vi oppfatter som skadelig for laget, hoppsporten og for sponsorene.

Tidligere denne uka kom det fram at alle sponsorene vil ha med Clas Brede Bråthen videre som sportssjef.

- Vurderer å trekke støtten

De seks sponsorene (Eterni Group, HELP Forsikring, LO, Lundin, Nammo og Scantrade) ønsker at det skal ryddes opp og de skal komme til enighet på en måte som begrenser skadene Skiforbundets håndtering har bidratt til.

- Uten en slik enighet vil undertegnede sponsorer vurdere å trekke støtten som nå gis til hopplandslaget gjennom NSF, og se på alternative ordninger for å støtte utøverne for sesongen 2021/22. Sponsoravtaler som skal reforhandles etter kommende sesong vil da ikke bli fornyet.

KREVENDE: Hovedtrener Alexander Stöckl sier alle sponsorene vil ha med Clas Brede Bråthen videre som sportssjef. 30. august 2021. Video: Nina Hansen / Reporter: Tore Ulrik Bratland Vis mer

De har innhentet fakta etter møter med øverste ledelse i NSF, ledelsen i hoppkomiteen og ledelsen i hopplaget

- Vi har fått vite mer om en strid som har pågått over lang tid mellom øverste ledelse i NSF representert ved skipresident Erik Røste, generalsekretær Ingvill Bretten Berg, HK leder Alf Tore Haug, og sportssjef Clas Brede Bråthen. Vi konstaterer at partene ennå ikke har kommet til en løsning i fellesskap.

I uttalelsen kommer det fram at de ser at situasjonen risikerer at hopplandslaget mister sin ledelse og trener, og at alle involverte parter taper omdømme.

- Som en bredt sammensatt gruppe sponsorer svarer vi til et mangfold av interessenter - fra eiere, medlemmer, kunder og ansatte rundt om i hele Norge, og vi har alle et viktig ansvar for å påse at verdigrunnlaget i aktivitetene vi støtter er i tråd med våre egne selskaps- og organisasjonsverdier.

- Åpenbart uheldig

Sponsorene mener saken er ødeleggende for Skiforbundets omdømme, og påvirker samtidig sponsorenes omdømme negativt.

- For oss som sponsorer er Skiforbundets håndtering av denne saken åpenbart uheldig. For utøverne er det også uheldig, både med tanke på oppkjøringen til årets sesong, og med tanke på det laget som Clas Brede Bråthen har bidratt til å bygge opp gjennom sin innsats for hoppsporten i en årrekke.

De trekker fram at det legges vekt på verdier som åpenhet, empati, transparens, godt lederskap, likestilling, og mangfold i våre selskaper og i vårt sponsorarbeid.

- Vi mener også at man skal være spesielt oppmerksom på ledelseskultur og verdier når det gjelder idrett og frivillighet, som krever en nennsom og ansvarlig forvaltning av folks engasjement og tillit for at man skal lykkes.

- Overrasket

Noen timer etter beskjeden fra sponsorene kommer Norges Skiforbund med et svar.

- Norges Skiforbund beklager at hoppsponsorer nå vurderer å trekke seg. Det er spesielt beklagelig at den økonomiske støtten kobles direkte til om Skiforbundet kommer til enighet med sportssjef Clas Brede Bråthen i en pågående personalsak. Det setter Skiforbundet og hopperne i en svært vanskelig situasjon, men vi kan ikke sette penger over arbeidsmiljøet, står det i pressemeldingen.

Forbundet er overrasket over at sponsorene sender et slikt brev nå.

- Vi inviterte sponsorene til et møte i går for å orientere om saken, men ingen hadde anledning til å komme. Brevet kommer etter at Skiforbundet har tilbudt Clas Brede en rekke ulike løsninger som ville sikret at hoppsporten kunne trekke på hans sportslige kvalifikasjoner og engasjement, samtidig som vi ivaretok arbeidsmiljøet gjennom å skjerme ham fra administrative og ledelsesmessige oppgaver der hans atferd og kommunikasjon har skadet arbeidsmiljøet.

Pressemeldingen er signert av Ingvild Bretten Berg, generalsekretær, i Norges Skiforbund

- Skiforbundet vil nå ta initiativ til videre dialog med sponsorene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer