Sponsorene vil fortsatt støtte Tysse

- Viktig å flagge vår støtte.

SPONSORENE TROR HAM: Sponsorene til Erik Tysse sier de tror ham inntil det motsatte er bevist. - Veldig hyggelig, sier den dopinganmeldte kappgjengeren.
Foto: Morten Holm, Scanpix
SPONSORENE TROR HAM: Sponsorene til Erik Tysse sier de tror ham inntil det motsatte er bevist. - Veldig hyggelig, sier den dopinganmeldte kappgjengeren. Foto: Morten Holm, ScanpixVis mer

KRINGSJÅ (Dagbladet): I dag avslutter domsutvalget i Norges Idrettsforbund den tre dager lange høringen av dopingsaken mot Erik Tysse. Avgjørelsen er varslet å komme om to til tre uker.

Samtidig går Tysses sponsor Necon ut med støtte til kappgjengeren.

- Vi syns det har vært viktig i denne fasen å flagge vår støtte til Erik. Så lenge man ikke er dømt er man også uskyldig, sier administrerende direktør i Necon, Aslak Gundersen, til Dagbladet.

Tysse har fortalt at han har følt sviktende støtte fra Idretts-Norge i tiden som har gått siden han avla positiv dopingprøve sist sommer.

Kunne trukket støtten Sponsoren hadde anledning til å bryte sin avtale med 30-åringen da saken ble kjent, men gjorde ikke det.

- Vi hadde anledning til å kutte støtten til Erik da det dukket opp en sak i 2010, men vi valgte å fortsette å støtte ham. Nå skal vi ta opp praten med ham når han er ferdig med denne prosessen, sier Gundersen.

Avtalen mellom sponsoren og Tysse gikk ut ved nyttår, men Necon varsler at de er klare for å forlenge samarbeidet om han blir frikjent.

- Betyr det at dere kommer til å fortsette å sponse Erik Tysse etter dette også?

- Denne saken har jo betydning for om han kommer til å fortsette som utøver eller ikke, så akkurat det får vi avvente. Men jeg opplever
Erik som en ærlig og positiv person, og jeg tror på personen Erik Tysse, sier Gundersen.

- Har vært fair Tysse er glad for støtten, og forstår forbeholdet hos Necon.

- Jeg skjønner selvsagt at selv om de tror på meg, vil en eventuell dom mot meg endre på dette. Men Necon har vært veldig fair, sier Tysse til Dagbladet.

Han sier han også har fått fortsatt støtte fra mindre sponsorer og utstyrsleverandører.

- Det er selvsagt veldig hyggelig, sier bergenseren.

I går startet forsvarets forsøk på å bevise Tysses uskyld. Biokjemi-professor Bjarne Østerud ved Det helsevitenskapelige fakultet i Tromsø viste hvordan han mener en lovlig jernindikasjon, som Tysse fikk tre dager før han avla dopingprøven, endret kroppens naturlig produserte epo, slik at det har gitt utslag på prøvene som dopinglaboratoriet i Roma tolket som indikasjon på ulovlig bruk av cera.

- Min hovedkonklusjon er at det ikke var spor av cera i Erik Tysses urinprøve, fortalte Østerud til domsutvalget.