Sponsorer og supportere kritiserer Bjørnebye

- Har ikke levert som forventet.

(Dagbladet.no): Start ligger på nedrykksplass etter tapet mot Vålerenga i helga, og kritikken mot trener Stig Inge Bjørnebye er blitt enda hardere.

Blant annet er supporterlauget «Club 21» nå åpent misfornøyde med treneren.

- Club 21 er frustrert over situasjonen når det gjelder sportslige resultater og en del av de valgene Stig Inge Bjørnebye har gjort. Han har ikke levert resultater ut ifra det vi forventet, sier daglig leder Kurt Mosvold i sponsorlauget til Fædrelandsvennen.

Misnøye med Pedersen-vraking

Samtidig har supporterklubben Menigheden latt seg irritere over uklarheten rundt Steinar Pedersen, som ble utelatt til tross for at han selv mente han var frisk.

Pedersen har ikke vært i Start-troppen siden han skrev kontrakt med LSK fra neste sesong for to uker siden. Etter Vålerenga-kampen sa Bjørnebye at Pedersen var skadd, mens Pedersen selv hevdet han hadde trent for full siden onsdag og var kampklar.

Menigheden beskylder Bjørnebye for å bløffe om situasjonen.

- Jeg tror veldig mange av dem som til nå har støttet Bjørnebye, endret oppfatning søndag. Det har vært for mange episoder nå, sier Menighedens pressetalsmann Rolf Eivind Berntsen til Fædrelandsvennen.

UNDER PRESS: Stig Inge Bjørnebye blir kritisert både av supporterne og sponsorene til Start. Selv sier treneren til Fædrelandsvennen at han «blokker ut» kritikken. Foto: Scanpix
UNDER PRESS: Stig Inge Bjørnebye blir kritisert både av supporterne og sponsorene til Start. Selv sier treneren til Fædrelandsvennen at han «blokker ut» kritikken. Foto: Scanpix Vis mer

Bjørnebye står på at han fikk beskjed om at Steinar Pedersen var skadd, og sier saken dreier seg om et internt kommunikasjonsproblem.

- Vet ikke noe

I dagens Fædrelandsvennen skriver avisas sportsleder Svein Enersen en kommentar under overskriften «Trekk deg umiddelbart, Bjørnebye».

Dagbladet.no har fått flere tips om at noe vil skje på trenersiden i Start i løpet av kort tid, og på Menighedens nettsider og andre nettfora hevdes det fra supporterhold at Bjørnebye er på vei ut.

- Jeg har ingen indikasjoner på at det skjer noe i dag. Jeg vet ikke noe, annet enn at det går rykter som også dere har hørt, sier Rolf Eivind Berntsen i Menigheden til Dagbladet.no.

Sportsdirektør Svein Mathisen og styreleder Erik Solér har foreløpig ikke besvart Dagbladet.nos forespørsler i dag.

Sponsorer og supportere kritiserer Bjørnebye