Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sponsorjakt på ørkenhelten

Pål Anders Ullevålseter kan velge og vrake i sponsortilbud etter suksessen i «dødsrallyet» Paris-Dakar. - Flere store sponsorfirma har tatt kontakt. Nå gjelder det å ha tunga rett i munnen, sier 33-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er interessert i å gi ham et tilbud. Men vi vet at han er i forhandlinger med flere, så konkurransen er stor, sier daglig leder i sponsorselskapet onTarget, Bjørn-Ivar Carlsen til Dagbladet.

Kostet flesk

Pål Anders Ullevålseter ble tatt imot som en superkjendis på flyplassen for halvannen uke siden. Alle ville ha en bit av eventyret 33-åringen hadde opplevd med motorsykkelen mellom beina. Men den 10000 kilometer lange turen mellom Arras i Nord-Frankrike og Dakar på den vestafrikanske kysten kostet flesk. Med et budsjett på 671000 kroner til ørkenrallyet, hadde Ullevålseter et kjempejobb med å skaffe nok penger til å finansiere turen.

- Jeg jobbet desperat helt til avreise med å få inn nok penger, men det endte opp med at jeg måtte legge ut 100000 kroner fra egen lomme, sier Ullevålseter til Dagbladet.

Men nå er situasjonen en helt annen for Paris- Dakar-helten. Telefonen ringer i ett sett, og interessen er stor både fra media, fans og ikke minst fra forskjellige sponsorfirma. Ullevålseter har allerede vært i kontakt med Norges Idrettsforbunds eget sponsorselskap onTarget, og i dag skal kraftpluggen i møte hos konkurrenten Sponsor Service.

- Artig fyr

- Det å gjennomføre Paris- Dakar-rallyet er en stor idrettsprestasjon. I tillegg virker det som han er en artig fyr som kan fungere bra i media og reklame. Jeg tror han har gode sjanser til å få attraktive sponsortilbud, sier administrerende direktør i Sponsor Service, Terje Bogen til Dagbladet.

Bogen ville i går ikke uttale seg om hvorvidt Sponsor Service er interessert i å gi 33-åringen et tilbud.

- Jeg er nervøs. Dette er en ny situasjon for meg. Men jeg kommer til å bestemme meg for en samarbeidspartner om kort tid, sier Ullevålseter.

Guttedrømmen Paris- Dakar er allerede oppfylt. Neste år stiller han igjen på startstreken i rallyet, og da forhåpentligvis med et stort støtteapparat i ryggen.

<B>NÅ KOMMER PENGENE: Pål Anders Ullevålseter har allerede vært i møter med et aktuelt sponsorselskap. Nå venter flere.
Hele Norges coronakart