Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel-VM i Bergen:

Sponsorsvikt for sykkel-VM i Bergen

Flere millioner unna målet.

SPONSORMANGEL: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen innrømmer at det ikke er lett å hente inn sponsorer til sykkel-VM i Bergen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix<div><br></div>
SPONSORMANGEL: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen innrømmer at det ikke er lett å hente inn sponsorer til sykkel-VM i Bergen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Vis mer

Sykkel-VM i Bergen fenger ikke sponsormarkedet. Arrangøren er flere millioner kroner unna målet.

Ifølge Bergens Tidende er private sponsorer budsjettert som mesterskapets viktigste inntektskilde etter den offentlige støtten. 33 millioner sponsorkroner var det opprinnelige målet, men er senere blitt nedjustert til 25 millioner.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen erkjenner at man er på etterskudd, men understreker at det jobbes hardt med saken.

– Jeg må ærlig si at vi gjerne skulle hatt litt flere sponsorer. Vi jobber intenst med å få dette til. Akkurat nå er vi seks-sju millioner unna, sier Hansen til BT.

Han mener sponsorsvikten først og fremst skyldes oljenedturen på Vestlandet.

– Vi hadde avtaler som var kommet langt på vei da oljenedturen satte inn. De ble satt på vent og ble ingenting av, forklarer sykkelpresidenten.

Totalregningen for verdensmesterskapet i september er prissatt til nærmere 200 millioner kroner, skriver BT. Det offentlige ligger an til å dekke 70 prosent av kostnadene.

Sponsorinntektene blir omtrent delt i to mellom Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og den lokale arrangøren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media