Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spor av clenbuterol hos fire nye Mexico-spillere

Mindre enn nivået som blir klassifisert som doping.

FLERE CLENBUTEROL-TILFELLER: Det er funnet spor av det forbudte stoffet clenbuterol hos fire nye mexicanske spillere i forbindelse med Gold Cup. Den ikke navngitte kvartetten hadde alle verdier under grensa for hva som regnes som doping.Foto: SCANPIX/EPA/MIKE NELSON
FLERE CLENBUTEROL-TILFELLER: Det er funnet spor av det forbudte stoffet clenbuterol hos fire nye mexicanske spillere i forbindelse med Gold Cup. Den ikke navngitte kvartetten hadde alle verdier under grensa for hva som regnes som doping.Foto: SCANPIX/EPA/MIKE NELSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterlige fire fotballspillere fra Mexicos landslag har fått påvist spor av det forbudte stoffet clenbuterol i blodet, melder FIFA.

Nyheten kommer bare uker etter at fem mexicanske spillere ble utestengt av Gold Cup på grunn av dopingprøver som viste spor av det samme stoffet.

De siste fire spillerne har derimot ikke avlagt positive dopingprøver, men blodprøver viser at de har en mengde av clenbuterol som er mindre enn nivået som blir klassifisert som doping.

- Det er en overraskelse at så mange spillere i en tropp har hatt kontakt med det samme stoffet. Vi snakker om ni av 14 spillere, sa administrerende medisinsk offiser Jiri Dvorak i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Mexicos fotballpresident Justino Compean sa at han ikke ville navngi de fire siste spillerne med spor av clenbuterol i systemet.

-  Enhver av oss kunne hatt disse sporene. Det er ikke mer enn spor. Disse har ikke en gang nådd et nivå som er ulovlig, sa Compean.

I juni ble Guillermo Ochoa, Francisco Rodríguez, Edgar Duenas, Antonio «Sinha» Naelson og Christian Bermudez dopingtatt. Mexicos fotballforbund hevdet da at spillerne hadde fått i seg bedervet kjøtt.

(NTB)