- Spør Erik «Clueless» Solér om hvorfor han mener Ballack er en forsvarsspiller

Tyskerens agent raser mot New York Red Bulls-sjefen.

VIL TIL NEW YORK: Agenten til Michael Ballack raser mot New York Red Bulls og direktør Erik Soler etter at klubben ser ut til å ikke hente Ballack til USA. Foto: AP Photo/dapd/Joeerg Sarbach og Johannes Worsøe Berg.
VIL TIL NEW YORK: Agenten til Michael Ballack raser mot New York Red Bulls og direktør Erik Soler etter at klubben ser ut til å ikke hente Ballack til USA. Foto: AP Photo/dapd/Joeerg Sarbach og Johannes Worsøe Berg.Vis mer

(Dagbladet): Michael Ballack (35) har spilt over 260 kamper i Bundesliga og over 100 kamper i Premier League i løpet av karrieren, men denne sesongen har han kun vært på banen 14 ganger for Bayer Leverkusen.

Tyskeren er på tampen av karrieren, og etter denne sesongen tyder mye på at tyskeren havner i amerikansk klubbfotball.

Vil til New York New York Red Bulls har hentet den tidligere Barcelona-duoen Thierry Henry og Rafa Marquez - og storklubben fra USA er nevnt som en av de heteste kandidatene til å hente Ballack over Atlanteren.

Nå tyder det meste på at Red Bulls ikke ønsker Ballacks tjenester - og det blir ikke godt mottatt av tyskerens agent.

SKUFFET: Michael Ballack er på vei bort fra tysk Bundesliga, og ønsker seg til USA. Foto:  REUTERS/Fabian Bimmer
SKUFFET: Michael Ballack er på vei bort fra tysk Bundesliga, og ønsker seg til USA. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer Vis mer

- Michael ville elsket å spille i New York. Men det ser ut som Solér (Erik, klubbdirektør) allerede i oktober lovet å hente Stephen Ireland. Det er helt utrolig, sier agenten Michael Becker ifølge nettstedet goal.com.

Norske Erik Solér er klubbdirektør i den amerikanske toppklubben, og her ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Soler styrer klubben sammen med lagets manager, svenske Hans Backe. Backe var assistenttrener i Manchester City under Sven-Göran Eriksson i 2007-2008, og da spilte irske Stephen Ireland i Manchester-klubben.

I USA: Her er New York Red Bulls' Thierry Henry, Erik Solér, Jan Gunnar Solli. Til venstre er Jan Halvor Halvorsen. Foto: Johannes Worsøe Berg
I USA: Her er New York Red Bulls' Thierry Henry, Erik Solér, Jan Gunnar Solli. Til venstre er Jan Halvor Halvorsen. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer

Ireland spiller nå i Aston Villa - men ifølge goal.com kan iren ødelegge en overgang for Michael Ballack.

- Det er mange steder Michael vil passe godt inn, men i New York sammen med Thierry Henry og Rafa Marquez vil de bli et vinnerlag, sier agent Becker.

Sint agent Ifølge nettstedet vil New York Red Bulls tilby Ireland en ukelønn på 860 000 kroner. Red Bulls har startet sesongen med to strake tap - og er på desperat jakt etter forsterkninger.

Noe av grunnen til at Ireland foretrekkes framfor Ballack skal blant annet være at iren er en mer typisk offensiv spillertype, og at Red Bulls ser på tyskeren som en mer tilbaketrukket midtbanespiller.

FERDIG?: Leverkusen-spiller Michael Ballack flytter mest sannsynlig til USA. Men til hvilken klubb? Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FERDIG?: Leverkusen-spiller Michael Ballack flytter mest sannsynlig til USA. Men til hvilken klubb? Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

Dette får agent Becker til å rase.

- Spør Erik «Clueless» Solér om hvorfor han mener Ballack er en forsvarsspiller eller en tilbaketrukket midtbanemann. Det er et ganske spesielt synspunkt, sier Becker.

- Hvorfor gå for en totalt ukjent spiller som ingen vet hvem er, og som i tillegg ikke har startet en kamp på flere måneder, når Michael Ballack er tilgjengelig? spør Becker.

NY:  Jan Gunnar Solli og Thierry Henry på treningsfeltet. Foto: Johannes Worsøe Berg
NY: Jan Gunnar Solli og Thierry Henry på treningsfeltet. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer

Først 16. juli kan de amerikanske lagene signere spillere fra Europa, og selv om det neppe blir en overgang til New York, er agenten likevel sikker på at Ballack havner i USA.

I KULDA: Bayer Leverkusens Michael Ballack. Foto: REUTERS/Ina Fassbender
I KULDA: Bayer Leverkusens Michael Ballack. Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer