Tokyo-OL

Sporløst forsvunnet - la igjen mystisk lapp

Den ugandiske vektløfteren Julius Ssekitoleko (20), som forsvant fra en treningsleir i Izumisano fredag, skal ha lagt igjen en lapp om at han ønsket å jobbe i Japan.

RAMMET AV CORONA: Den ugandiske delegasjonen var noen av de første som kom til pre-camp i Izumisano i Japan. Rett etter ble et medlem smittet av Delta-viruset. Foto: REUTERS/NTB
RAMMET AV CORONA: Den ugandiske delegasjonen var noen av de første som kom til pre-camp i Izumisano i Japan. Rett etter ble et medlem smittet av Delta-viruset. Foto: REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

- Jeg ønsker å jobbe i Japan uten å måtte returnere til et vanskelig land, skal uganderen ha skrevet, ifølge det japanske nyhetsnettet NHK, gjengitt av CNN.

Ssektioleko ble sist sett på en lokal stasjon i nærheten av Ugandas utøverhotell i Izumisano tidlig fredag morgen. Ssekitoleko skal ha kjøpt en togbillett til Nagoya, som ligger omtrent 200 kilometer unna, ifølge en tjenestemann til CNN.

I lappen tjenestemannen forteller om, kommer det også fram at OL-utøveren ikke ønsker å returnere til Uganda. Og han skal ha bedt medlemmene av delegasjonen om å sende eiendelene hans tilbake til kona hans i Uganda.

Myndighetene oppdaget at Ssekitoleko var forsvunnet da han aldri dukket aldri opp til en coronatest. Av den grunn ble det iverksatt en stor leteaksjon.

Kort tid før den ugandiske OL-deltakeren hadde akkurat gjennomført en treningsleir med de andre ugandiske OL-deltakerne. Han hadde også fått beskjed om at han ikke kvalifiserte seg til De olympiske leker, likevel.

Det er ikke første gang en ugandisk utøver forsvinner fra et sportsarrangement. I 2018 forsvant en rekke utøvere fra Uganda, Rwanda og Cameroun i forbindelse med Commonwealth Games i Australia.

Ssekitoleko deltok den gang i samme stevne, i en alder av bare 17 år.

Ved Commonwealth Games i Skottland i 2014 forsvant også to rugbyspillere fra Uganda. BBC kunne året etter avsløre at de hadde søkt asyl og spilte for et rugbylag i Cardiff i Wales.

Den ugandiske delegasjonen var blant de første lagene som ankom Japan for det kommende OL i Tokyo. Og laget begynte å trene i den vestlige japanske byen 7. juli etter å ha fullført obligatorisk karantene. Og ved ankomst i slutten av juni testet et medlem av delegasjonen positiv for Delta-varianten av coronaviruset.

OL i Tokyo går av stabelen 23. august og varer fram til 8. august.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer