Tokyo-OL

Sporløst forsvunnet - la igjen mystisk lapp

Den ugandiske vektløfteren Julius Ssekitoleko (20), som forsvant fra en treningsleir i Izumisano fredag, skal ha lagt igjen en lapp om at han ønsket å jobbe i Japan.

RAMMET AV CORONA: Den ugandiske delegasjonen var noen av de første som kom til pre-camp i Izumisano i Japan. Rett etter ble et medlem smittet av Delta-viruset. Foto: REUTERS/NTB
RAMMET AV CORONA: Den ugandiske delegasjonen var noen av de første som kom til pre-camp i Izumisano i Japan. Rett etter ble et medlem smittet av Delta-viruset. Foto: REUTERS/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

- Jeg ønsker å jobbe i Japan uten å måtte returnere til et vanskelig land, skal uganderen ha skrevet, ifølge det japanske nyhetsnettet NHK, gjengitt av CNN.

Ssektioleko ble sist sett på en lokal stasjon i nærheten av Ugandas utøverhotell i Izumisano tidlig fredag morgen. Ssekitoleko skal ha kjøpt en togbillett til Nagoya, som ligger omtrent 200 kilometer unna, ifølge en tjenestemann til CNN.

I lappen tjenestemannen forteller om, kommer det også fram at OL-utøveren ikke ønsker å returnere til Uganda. Og han skal ha bedt medlemmene av delegasjonen om å sende eiendelene hans tilbake til kona hans i Uganda.

Myndighetene oppdaget at Ssekitoleko var forsvunnet da han aldri dukket aldri opp til en coronatest. Av den grunn ble det iverksatt en stor leteaksjon.

Kort tid før den ugandiske OL-deltakeren hadde akkurat gjennomført en treningsleir med de andre ugandiske OL-deltakerne. Han hadde også fått beskjed om at han ikke kvalifiserte seg til De olympiske leker, likevel.

Det er ikke første gang en ugandisk utøver forsvinner fra et sportsarrangement. I 2018 forsvant en rekke utøvere fra Uganda, Rwanda og Cameroun i forbindelse med Commonwealth Games i Australia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer